ISH 2023

Geplaatst op 03 februari 2023 door Redactie

‘Oplossingen voor een duurzame toekomst’

De focus van ISH, 's werelds meest toonaangevende vakbeurs voor HVAC + Water, van 13 tot en met 17 maart 2023, ligt op oplossingen voor een duurzame toekomst. Circa 2.000 bedrijven zullen hun oplossingen voor hernieuwbare energiebronnen, duurzaam watergebruik en schone lucht presenteren op het toonaangevende internationale vakevenement voor de HVAC- en watersector. Klik hier voor gratis kaarten.

De ISH van 13 t/m 17 maart 2023 vindt plaats onder het motto 'Oplossingen voor een duurzame toekomst'. Vijf dagen lang draait alles op deze toonaangevende vakbeurs om innovaties die bijdragen aan het bereiken van klimaatdoelstellingen en een verantwoord en efficiënt gebruik van hulpbronnen. “Op dit moment verwachten we dat zo'n 2.000 exposanten zullen deelnemen. Ze zijn redelijk gelijkmatig verdeeld over de twee hoofdonderdelen van de beurs, ISH Water en ISH Energy. Daarom is de komende ISH voor hen een ongeëvenaarde kans om hun oplossingen te presenteren aan een internationaal publiek van vakbezoekers, te profiteren van netwerkeffecten en waardevolle kennis uit te wisselen”, aldus Stefan Seitz, Brand Managent Director van de ISH.

”ISH in Frankfurt is de internationale ontmoetingsplaats voor de sanitair-, verwarmings- en airconditioningbranche.”

Met 70 procent van de exposanten die van buiten Duitsland komen, onderscheidt de editie 2023 van 's werelds grootste ontmoetingsplaats voor de sanitair-, verwarmings- en airconditioningsector zich door een hoge mate van internationaliteit. Naast de vele Duitse bedrijven komt het merendeel van de exposanten naar Frankfurt vanuit Italië, Turkije, Spanje, China, Polen, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, België, Zweden en Zwitserland. Ze zijn verspreid over de twee hoofdafdelingen van de beurs, ISH Water en ISH Energy. De focus van de ISH Water-sectie ligt op modern badkamerontwerp en duurzame technologie in het gebruik van water als waardevolle hulpbron. In de hallen 1, 2, 3, 4, 5 en 6 vinden bezoekers innovatieve producten en oplossingen voor de lifestyle-georiënteerde badkamer, een hygiënische drinkwaterinstallatie, snel en gemakkelijke installatie- en bevestigingstechnieken en softwareoplossingen.

Het productassortiment van ISH Energy in de hallen 8, 9, 10, 11 en 12 varieert van innovatieve warmteopwekking, met name duurzame warmtepomptechnologie, moderne warmtedistributie, levering en systemen, via intelligente huis- en gebouwautomatisering, tot koeling, lucht- airconditioning- en ventilatietechniek onder het motto 'Lucht is essentieel voor het leven'.

De ISH Contactor biedt een actueel overzicht van alle exposanten die aan de beurs deelnemen op www.ish.messefrankfurt.com/contactor .

De topthema's: de toekomst in zicht

'Oplossingen voor een duurzame toekomst' is het motto van ISH 2023, waar alles zal draaien om innovaties die bijdragen aan het bereiken van klimaatdoelstellingen en een verantwoord en efficiënt gebruik van hulpbronnen. Gebouwen, goed voor zo'n 40 procent van het energieverbruik, kunnen daarbij een belangrijke rol spelen. Duurzaamheid is daarmee het belangrijkste vraagstuk van de sector en bepalend voor alle topthema's. In de sectie ISH Energy ligt de focus op de uitbreiding van hernieuwbare energiebronnen, decarbonisatie, grotere energie-efficiëntie, warmtepomptechnologie en het gebruik van waterstof. Dit komt tot uiting in de topthema's 'Oplossingen voor Warmtetransitie en Klimaatbescherming' en 'Energie-efficiëntie & Duurzaamheid'.

“In de sectie ISH Energy ligt de focus op de uitbreiding van hernieuwbare energiebronnen, decarbonisatie, grotere energie-efficiëntie, warmtepomptechnologie en het gebruik van waterstof.”

Een integraal onderdeel van ISH, het onderwerp lucht, levert ook een belangrijke bijdrage aan het bovenliggende doel van CO2-reductie en energiebesparing en krijgt in 2023 volop aandacht met het topthema ‘Binnenluchtkwaliteit'. In de rubriek ISH Water staat met 'Resource Water' het duurzame gebruik en de leveringszekerheid van drinkwater centraal. Het tweede topthema 'Duurzame Badkamer' legt de nadruk op ecologische factoren in de badkamer.
Nieuwe en potentiële klanten persoonlijk ontmoeten, deskundige kennis en ideeën uitwisselen en nieuwe inspiratie opdoen: ISH in Frankfurt is de internationale ontmoetingsplaats voor de sanitair-, verwarmings- en airconditioningbranche.

Een mix van vakkennis, trending thema's en netwerken

Iedereen uit de sanitair-, verwarmings- en airconditioningbranche, zoals bijvoorbeeld uit de installatiebranche, de detailhandel, de industrie, planbureaus, de bouw- en woningbouwsector en openbare besturen en nutsbedrijven kan een veelzijdig evenementenprogramma verwachten. Voor het eerst zorgt de thematische groepering van evenementen in de vorm van hotspots voor een snelle oriëntatie op de beurs. Alle details over het uitgebreide evenementenprogramma van ISH 2023 zijn te vinden op www.ish.messefrankfurt.com/events .

ISH digitale extensie

Het digitale platform dat de beurs begeleidt, loopt parallel met ISH 2023 in Frankfurt en een week daarna. Van 13 tot en met 24 maart 2023 biedt de ISH Digital Extension deelnemers de kans om virtueel deel te nemen aan de beurs. Een voordeel is de mogelijkheid om gerichte contacten te leggen. Dankzij een alles ondersteunend matchmaking systeem kunnen deelnemers op de beurs of digitaal potentiële klanten of leveranciers vinden en met hen in contact komen. Bovendien kunnen de items op het evenementenprogramma worden teruggekeken als on-demand video's.

Ga voor gratis entree ISH 2023 naar https://www.installatietotaal.nl/ish-bezoeken/

Tekst en foto‘s: Messe Frankfurt Exhibition GmbH

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement