Inzicht in herkomst materialen eerste stap naar circulaire economie

Geplaatst op 11 januari 2022 door Redactie

De bouw moet ingrijpend innoveren om de stap naar een duurzame en circulaire bouweconomie te maken. Dat kan onder andere door modulair én circulair te bouwen.

Modulair en circulair bouwen wordt steeds belangrijker

De energietransitie, verduurzaming en hergebruik van materialen zorgen voor fundamentele veranderingen in de bouw. Door modulair, energieneutraal en circulair te bouwen en door beter gebruik te maken van innovatieve technieken en materialen is veel winst te behalen.

Inzicht in herkomst materialen en grondstoffen

Een eerste stap naar een circulaire economie is om inzicht te krijgen in de herkomst van materialen en grondstoffen. Dit maakt duurzaam (her)gebruik van materialen eenvoudiger, stimuleert slim ontwerpen en elimineert afval. Het materialenpaspoort is hiervoor een goed instrument. Een materialenpaspoort bevat veel informatie over de milieuaspecten, herkomst en locatie van de materialen en geeft inzicht in de circulariteitswaarde van een gebouw.

Zo doen wij het

In 2025 willen wij volledig afvalvrij zijn. Op verschillende niveaus zetten we stappen om dit doel te behalen. Bij materiaalkeuzes letten wij op de herkomst en verwerking van het materiaal én wat er in de toekomst mee kan gebeuren. Door dit nu te registreren en te documenteren zijn onze producten geschikt om ze straks een identiteit te geven in het materialenpaspoort van elk gebouw.

Vanuit een slimmer design ontwerpt WTH innovatieve en duurzame systemen die zorgen voor een zo optimaal mogelijk energieverbruik gedurende de gehele levensduur. Door onze producten modulair én circulair te maken bieden wij voor elk vloerverwarmingssysteem een passende oplossing.

Wilt u weten hoe we gezamenlijk kunnen bouwen aan een duurzaam en gezond leefklimaat. Neem contact op via of neem een kijkje op onze website.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement