Inventum lanceert opvolger EDR boiler; Ecolectric, dé slimme boiler

Geplaatst op 26 juni 2018 door Redactie

De nieuwe Inventum elektrische boiler; de Ecolectric is vanaf heden verkrijgbaar. Daarmee komt er een nieuwe generatie innovatieve boilers op de markt, die op een slimme manier energie besparen, optimaal gebruikmaken van duurzame energie en comfortabel in gebruik zijn. Ook voor volledige gasloze woningen.

Tot 10% extra energie besparing

De Ecolectric boiler is uitgerust met een Smartfunctionaliteit waardoor de boiler zelflerend is. Dit betekent dat de boiler zich aanpast aan het tapgebruik van de consument en zichzelf altijd inschakelt op de meest gunstige momenten. Dit zorgt ervoor dat er altijd voldoende warm water voor de gebruiker is. Bovendien is er minder energie nodig voor het opwarmen van water, waardoor de boiler al snel tot 10% extra energie kan besparen ten opzichte van normale elektrische boilers.

Optimaal gebruikmaken van duurzame energie

De Ecolectric heeft ook een flexfunctionaliteit. Zo gaat Inventum met deze boiler nog een stap verder in energiezuinig verwarmen. Door deze flexfunctionaliteit is het mogelijk om de boiler tussentijds op te warmen uit de overcapaciteit van zon- of windenergie. Duurzame energie gaat nu niet meer verloren en wordt optimaal ingezet. Inventum biedt energiemaatschappijen en daarmee de eindgebruiker met deze boiler een duurzame bijdrage die bovendien toekomstbestendig is.

Comfortabel in gebruik

De Ecolectric boiler is instelbaar in zes verschillende standen. Handig als de gebruiker voor een wat langere periode op vakantie is of tijdens bepaalde periodes een hoog of laag warmwaterverbruik heeft. Bovendien staat de Ecolectric boiler garant voor direct warm water uit de kraan met een constante temperatuur en met een hoge tapsnelheid.

Technische informatie over de Ecolectric boiler

De smartboiler is leverbaar in diverse inhoudsmaten – variërend van 30 – 150 liter. Er kan gekozen worden tussen verschillende typen, namelijk een Mono (1.000W – 1.200W) of een duo (2.000W – 2.400W). De Ecolectric heeft ruime instelmogelijkheden.