Inventum introduceert nieuwe ventilatiewarmtepomp Ecolution Modul-AIR tijdens BouwBeurs

Geplaatst op 29 januari 2019 door Redactie

Tijdens de BouwBeurs van 4 – 8 februari in de Jaarbeurs te Utrecht introduceert Inventum haar nieuwste ventilatiewarmtepomp de Ecolution Modul-AIR in een werkende opstelling. Daarnaast presenteert Inventum Renewable Projects haar aanpak hoe woningcorporaties en aannemers op een effectieve manier en risico-arm hun projecten zorgeloos kunnen verduurzamen.

Primeur: Ecolution Modul-AIR

De Ecolution Modul-AIR is een hightech design ventilatiewarmtepomp die in eigen huis is ontwikkeld. Deze compacte warmtepomp is verkrijgbaar in vier varianten met een ver doorgevoerde modulAIRe opbouw. In de basis is deze warmtepomp een hybride variant die eenvoudig, slim en betaalbaar uit te breiden is naar All Electric. Zo is het mogelijk om een woning stap voor stap te verduurzamen tot een volledige gasloze woning. De energietransitie is met de Ecolution Modul-AIR dichterbij dan ooit.

Van hybride naar All-Electric

Afhankelijk van de woning kan er begonnen worden met de hybride uitvoering die aan de cv-ketel wordt gekoppeld en de MV-box vervangt. Door het plaatsen van een driewegklep kan de warmtepomp ook worden gebruikt voor de warmwatervoorziening. Met uitbreiding van een elektrische booster is deze warmtepomp All-E te maken. Alle varianten zijn met of zonder WTW-D unit (balansventilatie) uit te voeren. Daarmee is deze warmtepomp geschikt voor woningen met ventilatietype C als voor woningen met ventilatietype D. En ook voor zowel Passiefbouwen, Nul-op-de-Meter als EPC-neutrale woningen en (goed) geïsoleerde bestaande woningen.

Eenvoudig en betaalbare installatie

De Ecolution Modul-AIR is makkelijk te installeren. De driewegklep (voor aansluiting boiler én cv) en elektrische booster zijn in de Ecolution Modul-AIR compleet geïntegreerd. Dit verkort de installatietijd en voorkomt fouten tijdens de installatie.
De modulaire opbouw ontzorgt woningcorporaties en aannemers, doordat het nu mogelijk is om met een redelijk kleine investering te starten en vervolgens op geplande onderhoudsmomenten het systeem naar behoeve te upgraden.

Hoe werkt de Modul-AIR

De ventilatiewarmtepomp hergebruikt de warme lucht die anders door het ventilatiesysteem naar buiten wordt geblazen. Zo draagt de Ecolution Modul-AIR niet alleen bij aan het verminderen van het gasverbruik, maar ook aan een gezond woonklimaat in een goed geventileerde woning.

Inventum Renewable Projects

Inventum Renewable Projects biedt totaal energie-oplossingen aan door de juiste energiezuinige producten te combineren met de technische en financiële vragen van de klant. Dit doen wij door te helpen op het gebied van aanpak, financiering, management en de juiste partijen te betrekken waarbij de eindgebruiker en het wooncomfort centraal staat. Inventum Renewable Projects richt zich op energieneutraal bouwen en op duurzame renovatie projecten. Van idee tot energieprestatiecontract, van montage tot service en monitoring en van begeleiding tot het informeren van de bewoners.

Zelf zien en ervaren tijdens de BouwBeurs?

Op de BouwBeurs is er een gevarieerd programma van demonstraties en presentaties en de mogelijkheid om in gesprek te gaan over de mogelijkheden die Inventum biedt. Elke dag om 10.30, 13.30 en 15.30 uur geeft Inventum een presentatie over de visie op de duurzame energietransitie. Kom van 4- 8 februari naar Inventum op de BouwBeurs (stand 07.D070) in de Jaarbeurs in Utrecht.