Intuïtieve veiligheid in de gebouwenautomatisering

Geplaatst op 07 mei 2019 door Redactie

Elk gebouwautomatisering vereist DDC-componenten die beveiligd zijn en beschermen tegen onbevoegde toegang. Deze noodzakelijke IT-bescherming vergt veel inspanning en vereist vaak diepgaande IT-kennis. Met het nieuwe Service & Security Center van DEOS AG en zijn beveiligingsfuncties biedt OPEN EMS (DDC) een eenvoudige en pragmatische oplossing.

Dit beschermt onze DDC-controllers en daarmee uw systeem tegen onbevoegde toegang en cyberaanvallen van buitenaf. De installatie en instelling van de firewall is intuïtief en mogelijk zonder diepgaande IT-kennis. De gebruiker kan kiezen tussen drie firewall-modes: inactief, onderhoud en bedrijf. Hier kunnen vooraf geconfigureerde beveiligingsinstellingen voor de individuele praktijksituatie worden ingesteld. Bovendien kunnen deze met behulp van sliders worden aangepast.

De expertmodus biedt medewerkers met IT-expertise extra firewallinstellingen. Wijzigingen in de configuratie en de aanmeldings- en afmeldprocessen worden gelogd. De functies van het Service & Security Center kunnen dus door elke medewerker zonder diepgaande IT-expertise worden uitgevoerd en garanderen de veiligheid van uw GA-netwerk. Gebouwautomatisering is nog nooit zo eenvoudig en veilig geweest.