Introductie nieuwe vlinderklep 565 van GF Piping Systems

Geplaatst op 30 juni 2021 door Redactie

Kunststof vlinderkleppen hebben zich al in de praktijk bewezen in bijna alle opzichten beter te presteren dan metalen vlinderkleppen dankzij een hogere corrosiebestendigheid en een lager gewicht. Nu is er een nieuwe generatie gearriveerd om metaal ook qua kosteneffectiviteit te verslaan.

Metalen vlinderkleppen hebben vaak last van slijtage vanwege corrosie, vervuiling of langdurig gebruik. Hierdoor zijn deze kleppen snel aan vervanging toe en zijn dus minder duurzaam in gebruik. Het resultaat is meer uitval en meer vertragingen in het productieproces. Dit leidt uiteindelijk weer tot extra aanschaf- en installatiekosten en de noodzaak om een expert in dienst te nemen om de nieuwe metalen klep te installeren, en in te regelen.

"GF heeft de nieuwe vlinderklep type 565 specifiek ontwikkeld als een complete probleemoplosser voor alle watergerelateerde applicaties. De 565 lost alle typische problemen op die u of de eindklant ondervindt met metalen vlinderkleppen", zegt Thomas Kuessner, Head of Product Management - Vlinderkleppen. "Dankzij de hoge corrosiebestendigheid, de langere levensduur en door efficiënter gebruik te maken van energie en hulpbronnen tijdens de productie, biedt onze nieuwe Zwitserse vlinderklep een kosteneffectieve en duurzame oplossing voor een breed scala aan toepassingen."

Hierdoor is de nieuwe kunststof vlinderklep 565 momenteel de beste keuze in tegenstelling tot traditionele metalen vlinderkleppen. Deze nieuwe generatie kunststof vlinderkleppen is licht van gewicht, is zeer robuust en heeft een hoge gebruiksbetrouwbaarheid. Hoogwaardige thermoplasten beschermen de vlinderklep tegen slijtage en corrosie wat uiteindelijk een lange levensduur oplevert, zelfs onder zware omstandigheden.

Met dit nieuwe product van GF Piping Systems wordt niet alleen gekeken naar het voordeel van de eindgebruiker. De langere levensduur draagt ook bij aan een duurzamere wereld.

Lees meer op www.gfps.com/nl-nl/products-solutions/innovation/565.html