Introductie HRU-EC Inverter | warmteterugwinningsunit met geïntegreerde koeling en verwarming

Geplaatst op 16 oktober 2017 door Redactie

Airview Luchtbehandeling introduceert de nieuwe HRU-EC Inverter; een nieuwe generatie warmteterugwinningsunits met geïntegreerde koeling en verwarming. Deze nieuwe units vormen de opvolger van de HRU WTW-units met als belangrijkste verbeteringen: een geïntegreerde inverter compressor, elektronisch expansieventiel en EC plug-fan ventilatoren.

Met de introductie van deze nieuwe generatie WTW-units wordt ook het aantal beschikbare modellen uitgebreid naar 5. Dit resulteert in een nominaal luchtdebiet van 500 tot 5.000 m3/uur met een koelvermogen van 2,56 tot 25,8 kW en een verwarmingscapaciteit van 2,09 tot 26,9 kW.

De HRU-EC Inverter WTW-units zijn ontworpen voor het geconditioneerd ventileren van kleine en middelgrote ruimtes. De units zijn uitgevoerd met een eveneens vernieuwde geïntegreerde microprocessor regeling en een Eurovent gecertificeerde kruisstroom platenwisselaar.

Voor de plaatsing en installatie van de WTW-units zijn geen koeltechnische handelingen benodigd. Hierdoor is een snelle en eenvoudige plaatsing en installatie van de apparatuur mogelijk. Dankzij de hoge COP-waarde komen de units in aanmerking voor EIA-subsidie.