Internationale samenwerking NZEB symposium stimuleert kennisuitwisseling

Geplaatst op 23 oktober 2017 door Redactie

Op 24 oktober 2017 organiseert het Belgische kennisplatform voor energieneutraal bouwen Pixii (voorheen Passiefhuis Platform) voor de 16e keer het gerenommeerde NZEB symposium in Antwerpen. Dit jaar voor het eerst samen met DNA in de Bouw. Het symposium is een toonaangevend podium dat wetenschap en praktijk van energieneutraal bouwen met elkaar verbindt. Verwacht wordt dat de samenwerking de kennisuitwisseling tussen beide landen stimuleert. Nederlandse deelnemers kunnen er hun kennis fors uitbreiden en verdiepen. Er zijn dit jaar maar liefst 7 sprekers uit ons land.

In België gebeurt veel op het gebied van energieneutraal bouwen, enkele regio’s zijn koploper in Europa. Dat geldt ook voor onderzoek op dit vlak en Pixii is hierbij één van de kernspelers in België. Het NZEB symposium is al jaren een toonaangevend podium dat wetenschappelijk onderzoek en de praktijk van energieneutraal bouwen met elkaar verbindt. In ons land bestaat dat niet op dit niveau van diepgang en niet met deze focus. Nederlandse deelnemers kunnen er dus veel nieuwe kennis opdoen en verdiepen.

Nederlandse bijdragen

DNA in de Bouw is verheugd om met Pixii samen te werken om internationale kennisuitwisseling over energieneutraal bouwen en renoveren te verbeteren. Het NZEB-symposium wordt ook bezocht door Nederlandse deelnemers, maar verwacht wordt dat de samenwerking van Pixii en DNA de kennisuitwisseling tussen beide landen stimuleert. Dat is al te zien aan het aantal en het niveau van de sprekers uit ons land: emeritus professor Jos Lichtenberg, professor Wim Zeiler van de TU Eindhoven, Freek Wullink en Michiel Goossensen van Arcadis Nederland, Carl-peter Goossen van BouwNext BV, dr. Erwin Mlecnik van de TU Delft en Chiel Boonstra van Trecodome.

Ervaringen delen en nieuwe kennis ontdekken

Meer dan 200 bouw- en installatieprofessionals, uit zowel de onderzoekswereld als de praktijk, verzamelen zich elk jaar op het NZEB symposium om hun ervaringen in energieneutraal bouwen te delen en om de nieuwste trends, technieken en baanbrekend onderzoek te ontdekken. De thema’s in 2017 zijn Intelligente Renovatie, Slimme Wijken en Wijkrenovatie en Circulair Bouwen.

Een wetenschappelijk comité heeft de ingestuurde abstracts beoordeeld op basis van de graad van innovatie, het wetenschappelijke karakter, de praktijk- en doelgroepgerichtheid en de marktpotentie. In totaal zijn er 16 verschillende bijdragen geselecteerd, waarvan 7 Nederlandse.

De ‘slimme GEIT’-award wordt ook dit jaar weer uitgereikt voor de beste bijdrage rond het thema gebouw, energie-efficiëntie, innovatie of techniek.

Meer informatie en inschrijven

Meer informatie over het congres is te vinden op www.nzeb.be. Daar kan men zich ook inschrijven. DNA-leden krijgen korting op het inschrijfgeld.

Over DNA in de Bouw

Vereniging DNA in de Bouw vertegenwoordigt duurzame mkb-ondernemers in de bouw- en installatiebranche met een hoge duurzaamheidambitie. DNA werkte eerder met Pixii samen in het Europese project PassReg.

Aardbevingveilig bouwen in de provincie Groningen door montage van geïndustrialiseerde gevels en daken voor Nul-op-de-meter, case van Carl-peter Goossen (Bouwnext) op het NZEB-symposium.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement