Interland Techniek voegt producten van MANDÍK toe aan assortiment

Geplaatst op 23 augustus 2022 door Redactie

Interland Techniek, specialist in klimaatbeheersing en luchtverdeeloplossingen, heeft een exclusieve samenwerkingsovereenkomst getekend met het gerenommeerde Tsjechische bedrijf MANDÍK. Door het toevoegen van de producten van Mandík aan het assortiment van Interland Techniek ontstaat er een perfect afgestemde propositie op het gebied van luchtverdeling, kanaalcomponenten en brandveiligheid.

MANDÍK a.s. is een Tsjechisch familiebedrijf, opgericht in 1990. Het bedrijf behoort tegenwoordig tot de belangrijkste producenten van luchttechnische en brandwerende kanaalcomponenten en luchtverdeelapparatuur. Mandík legt bij de dagelijkse werkzaamheden nadruk op milieubescherming, arbeidsveiligheid en kwaliteitsbeheersing. Zo houdt het bedrijf zich aan eisen volgens ISO 9001, KTA 1401, 10CFR APP10 en is het lid van de Duitse vereniging van producenten van luchttechnische apparatuur RLT.

Brandveiligheid: NEN-6075:2020

Peter van der Velde , commercieel directeur Interland Techniek: “Met de komst van de nieuwe NEN-EN 6075:2020 worden bij brandwerende kanaalcomponenten tevens eisen gesteld aan weerstand tegen rookdoorgang (WRD). Om te voldoen aan deze WRD-eisen moeten brandkleppen niet alleen thermisch gestuurd worden maar ook kunnen reageren op (koude)rook. Dit vraagt om een aanpassing van ons huidige aanbod. Met de samenwerking met Mandík kunnen wij nu een zeer breed assortiment motor-gestuurde brandkleppen leveren die perfect aansluiten op deze nieuwe eisen.”

Breed assortiment met innovatieve eigenschappen

Naast brandkleppen die voldoen aan de nieuwe NEN-norm worden ook andere kanaalcomponenten aan het assortiment toegevoegd zoals vlinderkleppen, regelkleppen, VAV- en CAV-regelaars, kleppenregisters en plafondroosters.
Het programma van Mandík kent standaard enkele innovatieve eigenschappen. Zo zijn de verschillende kanaalcomponenten standaard en zonder meerprijs voorzien van een inspectieluik en toegangsoog voor camera-inspectie. Ook brandkleppen met een korte inbouwlengte of voorzien van een montagekraag behoren tot de mogelijkheden.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement