Integreer eenvoudig de Lumiko LED dimmers in verschillende Smart Home oplossingen

Geplaatst op 30 november 2022 door Redactie

Na het grote succes van de universele Lumiko LED dimmer 891042, introduceert Lumiko nu dimmers voor het draadloos of centraal aansturen van de verlichting. Nu steeds meer mensen overgaan op slimme verlichting, kunnen deze slimme Zigbee en Z-wave dimmers eenvoudig gekoppeld worden aan platformen en apps met hetzelfde protocol, waardoor de reeds aangesloten dimbare LED verlichting, handmatig en draadloos (via een App) bediend kan worden.

Met slimme verlichting maakt u uw leven niet alleen makkelijker, maar ook nog eens veiliger én toegankelijker. Vanaf de bank met uw mobiel de verlichting in de gehele huiskamer dimmen of juist een verlichtingsprogramma’s instellen. Hiermee oogt uw huis ook wanneer u niet thuis bent toch bewoont en voelt dit een stuk veiliger.

Lumiko Zigbee of Z-wave dimmer

Wilt u slimme verlichting dan kunt u kiezen voor Zigbee of Z-wave als zogenoemde communicatieprotocollen. Het Zigbee netwerk kan gecreëerd worden door de Klemko bridge (890100), of een andere controller zoals Hue of Homey. Om te communiceren met dit protocol heeft Lumiko de 891105 (Zigbee dimmer) ontwikkeld. Kiest u liever voor een Z-wave netwerk, dan kunt u dit netwerk creëren door gebruik te maken van de Klemko bridge (890100), of een andere controller zoals Fibaro of Homey. Voor dit protocol heeft Lumiko de 891110 (Z-wave dimmer) ontwikkeld.

De Lumiko LED dimmers maken gebruik van unieke software die de belasting meet en het programma daarop afstemt. De dimmers zijn geschikt voor fase afsnijding LED verlichting tot maximaal 200W en deze dimmers bieden ook de mogelijkheid om meerdere puls drukkers parallel aan te sluiten. Tevens zijn de dimmers 2 draads aan te sluiten wat een snelle montage garandeert. Ze zijn voorzien van een 4mm as, inclusief 6mm as-adapter, zodat vrijwel alle merken schakelmateriaal op deze dimmers te monteren zijn.