Integraal monitoring concept voor NOM/EPV-woningen

Geplaatst op 08 augustus 2017 door Redactie

De installateur krijgt steeds vaker op de bouwplaats te maken met het installeren van producten voor het monitoren van NOM-woningen en andere zeer energiezuinige woningen. In de praktijk blijkt dit, gezien de complexiteit van de installaties, lang niet eenvoudig om het in één keer goed te doen. Plug & play aanlevering van de monitoring hardware, zodat deze soepel en gemakkelijk is te realiseren, is dan ook essentieel uit kostenoogpunt.

De bedrijven Watch-E en TMX leveren sinds eind 2016 gezamenlijk het integraal monitoring concept voor NOM/EPV-woningen en andere zeer energiezuinige woningen, onder de naam Mijnenergiebundel (www.mijnenergiebundel.nl). TMX levert de sensoren en tussenmeters benodigd voor het inwinnen van de data, de dataverbinding, de dataopslag en de ondersteuning aan de installateur bij de installatie (plug & play). Watch-E levert de software in de vorm van een bewonersdashboard en een beheerdersplatform. De gehele keten is onafhankelijk en voldoet aan alle eisen die volgens de EPV-wetgeving en NOM-Keur gesteld worden aan het monitoren van de woningen.

Geleverd wordt een compleet en integraal EPV- managementsysteem, bestaande uit:

• Dashboard voor bewoners (mijnenergiebundel) en beheerdersplatform voor benchmarks, analyses, rapportages en bewaking van de installaties;
• Hardware voor het uitlezen van energieparameters EPV/NOM-Keur woning;
• Datacommunicatie via GPRS;
• Security volgens de hoogste standaard;
• Privacybescherming conform Wet bescherming persoonsgegevens;
• Begeleiding van de installateur.