Integraal beheer van alle sanitaire installaties met het Schell-watermanagementsysteem

Geplaatst op 02 mei 2022 door Redactie

Dankzij de recente introducties van de elektronische keukenkraan, de Grandis E, en het nieuwe inbouwspoelreservoir met geïntegreerde stagnatie-spoeling, de Montus Flow, kunnen het waterverbruik en de waterkwaliteit met behulp van het watermanagementsysteem van Schell (SWS) nu bij alle tappunten in een gebouw elektronisch bewaakt en aangestuurd worden.

SWS biedt alle functies, die van belang zijn voor een veilig, efficiënt en integraal (drink)waterbeheer in openbare en commerciële gebouwen. Het innovatieve systeem regelt centrale taken zoals beheer en controle van de waterkwaliteit en geeft gebouwbeheerders uitgebreide informatie over waterverbruik, onderhoudsstatus en legionellapreventie.

Schell heeft een uitgebreid assortiment elektronische kranen en spoelsystemen voor toiletten, douches, badkamers, keuken en wasruimtes, die met behulp van een netwerkverbinding - bedraad of draadloos - met SWS-servers verbonden kunnen worden. Per server kunnen 64 sanitaire armaturen aan het systeem gekoppeld worden. Met behulp de cloudoplossing, SMART.SWS, is de informatie altijd en overal via internet toegankelijk en kunnen de sanitaire installaties in groepen en zelfs individueel op afstand geconfigureerd en aangestuurd worden. Het systeem is geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande gebouwen.

Het Schell-watermanagementsysteem levert door de instelbare gebruiksduur, waterlooptijd en nalooptijd een belangrijke bijdrage aan de (drink)waterbesparing. Daarnaast garanderen temperatuursensoren en mogelijkheden voor thermische desinfectie en stagnatiespoelingen een optimale (drink)waterhygiëne en een waterdichte legionellapreventie.

Zie voor meer informatie: https://www.schell.eu/nederland-nl.html