Installatiegemak door kruisingsvrij leidingensysteem

Geplaatst op 22 januari 2018 door Redactie

„We maken het de installateur eenvoudig met de uitbreiding van Magra verdelers in ons assortiment”, zegt Bob Leebeek, van Tema Techniek in Lobith. „Dit Duitse merk staat voor hoogwaardige verdelers voor diverse klimaattechnische toepassingen. De verdelers zijn door de installateur makkelijk en snel te installeren door het eenvoudige kruisingsvrije leidingsysteem. Het voordeel is dat er minder leidingen nodig zijn en dit zorgt tevens voor een gunstiger watercircuit. En het bespaart ook nog energie.”

Technisch handelsbureau Tema Techniek is sinds 1 oktober exclusief importeur van Magra verdelers voor Nederland en België. „Deze uitbreiding past heel goed binnen ons pakket dat wij bieden op het gebied van verwarmen en koelen”, geeft Leebeek aan. „Wij zijn de schakel tussen producent en installateur als het om warmteoverdracht gaat.

„Wij zijn de schakel tussen producent en installateur als het om warmteoverdracht gaat.”

We bieden de installateur ondersteuning en we begeleiden alle aanvragen snel en vakkundig.” Tema Techniek levert klimaattechnische producten voor grotere installaties, zoals installaties in de utiliteit. Magra biedt een compleet pakket aangeboden van verdelers en verdeler-opbouw. „De installateur hoeft de verdeler alleen nog maar te plaatsen en aan te sluiten”, aldus Leebeek. „Dit levert naast installatiegemak ook tijdsbesparing op.”

C-profielen

De Magra verdelers zijn eenvoudig opgebouwd. De aanvoer- en retourkamers zijn op elkaar geplaatst door middel van C-profielen. De aanvoer- en retouraansluitingen zijn naast elkaar gemonteerd. Het voordeel van deze compactverdelers is dat ze minder ruimte in beslag nemen, want er zijn geen gekruiste leidingen.

Prefab productie

De verdelers worden prefab gemaakt. „Maar de klant kan uiteraard zelf bepalen wat hij wil”, zegt Leebeek. „De verdelers zijn eenvoudig op maat te maken door de lengte aan te passen. Alles wat op verdeler-techniek-gebied mogelijk is, is mogelijk bij Magra, zoals hoekverdelers en verdeler-opbouw. We leveren altijd maatwerk.” Ook kan de gehele verdeler-opbouw besteld worden.

„Wij leveren snel en accuraat alle benodigde informatie.”

„Op basis van de tekeningen van de klant worden alle passtukken, flenzen, schroefdraad, lasaansluitingen, luchtpotten, bouten, moeren en pakkingen meegeleverd”, vertelt Leebeek. „De installateur geeft aan welke appendages worden toegepast en wij maken een tekening, met alle appendages horizontaal uitgelijnd.”

Hydraulische wissels

Magra hydraulische wissels worden uitgevoerd in ronde en vierkante open verdelers. Ook kunnen hydraulische wissels in combinatie met een verdeler geleverd worden. Hierbij worden de hoofdaansluitingen van de verdeler op maat gemaakt om zo aangesloten te kunnen worden op de hydraulische wissel. Alle hydraulische wissels zijn uit voorraad leverbaar.

Uit voorraad leverbaar

Tema Techniek levert standaard verdelers met een capaciteit tot 165 kW direct uit voorraad. Deze worden toegepast in (vloer)verwarmings- en koelsystemen. „De verdelers boven 165 kW worden klant-specifiek ontworpen en geproduceerd”, laat Leebeek weten. „Ook deze verdelers kunnen snel geleverd worden. Hierop zit een levertijd van rond de twee weken. Magra heeft geen productiefaciliteiten in andere landen, maar fabriceer alles op haar eigen locatie. De installateur kan bij ons terecht voor verdelers van elke soort, waaronder rvs verdelers, ronde en compactverdelers en met of zonder isolatie, zoals thermisch gescheiden verdelers. Wij leveren snel en accuraat alle benodigde informatie.” Tema Techniek levert rechtstreeks aan de installateur, maar levert ook via de groothandel.

Uitgebreide kennis

Tema Techniek heeft de exclusieve vertegenwoordiging van een aantal klimaattechnische producten. „De wereld wordt steeds transparanter en zo ook het aanbod aan internationale producten”, aldus Leebeek. „Wij hebben ons gespecialiseerd in warmteoverdrachtproducten en kozen voor een aantal Europese producenten met een goede reputatie. Magra bijvoorbeeld, levert al meer dan 40 jaar allerlei soorten verdelers voor uiteenlopende klimaattoepassingen. Deze specialisatie garandeert een optimale technische ondersteuning.

„Magra bijvoorbeeld, levert al meer dan 40 jaar allerlei soorten verdelers voor uiteenlopende klimaattoepassingen. Deze specialisatie garandeert een optimale technische ondersteuning.”

De medewerkers beschikken over uitgebreide technische kennis en jarenlange ervaring in de installatietechniek. Voor de verdelers hebben onze mensen een uitgebreide training gehad bij Magra. Verder hebben ze bijna dagelijks contact met de medewerkers bij dit bedrijf. „Alle know how is dus direct voorhanden”, geeft Leebeek aan. „Wij als Tema Techniek bieden een vakkundige aanpak. Of het nou gaat om advies in de ontwerpfase of begeleiding bij oplossingen voor bestaande installaties. Wij als Tema Techniek zijn graag de passende schakel tussen de producent en installateur. Alle componenten die in een ketelhuis gaan, kunnen we leveren. En daar willen we goed in zijn.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement