Installatiebranche opent aanval op de Col du Galibier

Geplaatst op 19 april 2019 door Redactie

Op 7 september 2019 is het weer zover. Voor het goede doel een berg op fietsen, op wandelen of op rennen. Inmiddels de 7e editie en uitgegroeid tot een fantastisch evenement waarbij de installatiebranche samen optrekt om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

In totaal werd de afgelopen jaren meer dan 900.000 euro bij elkaar gefietst, gewandeld en gerend. De voorbereidingen zijn in volle gang en veel deelnemers hebben er al de nodige trainingsuurtjes in gestoken. Zo ook Arie Spruijt, commercieel manager Spiraliet, en een van de medeoprichters van het evenement dat in 2013 voor het eerst werd gehouden.

Na de Mont Ventoux en de Tiefenbachgletsjer volgt dit jaar de aanval op de Col du Galibier. Arie Spruijt fietst zomer en winter iedere zaterdag en dinsdag, met andere woorden: de nodige kilometers heeft hij wel gemaakt voordat hij de Galibier op fietst. “Ik vind het vooral prettig om als deelnemer mee te gaan in plaats van als organisator. En ik begrijp daardoor inmiddels ook veel beter waarom de deelnemers zo enthousiast zijn. Het is een fantastisch evenement om met elkaar je zo in te zetten voor het goede doel.”

Hoeveel keer ga je omhoog? is een vraag die hem regelmatig wordt gesteld. “In principe ga ik één keer de berg op, dat vind ik mooi zat. Eerst een inspanning leveren en daarna lekker een biertje drinken.” Arie is en blijft trots op het fietsfestijn waar hij samen met anderen de basis voor legde. “Hoe je er ook naar kijkt … het blijft een gigantisch bijzonder evenement.” Arie vindt het overigens prima dat de organisatie in handen is van de CliniClowns. “Nu gaan er zo’n dertig vrijwilligers mee en toen wij begonnen deden we het met z’n drieën. Niks mis mee, maar daar denk ik nog wel eens aan terug. Ook hier met gepaste trots.”

Alpentocht 2019 wordt georganiseerd door de CliniClowns. (www.alpentocht.nl)

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement