Installatiebranche gaat strijd aan met Rettenbachgletsjer

Geplaatst op 19 juni 2017 door Redactie

Ook dit jaar wordt de zakelijke concurrentie in de installatiebranche weer voor even opzij gezet. Op zaterdag 9 september gaan ruim driehonderd deelnemers de strijd aan met de Rettenbachgletsjer. Doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen (kinder)kanker en voor een aantal andere goede doelen. Nadat de afgelopen jaren de Mont Ventoux werd bedwongen en er veel geld werd opgehaald gaan we dit keer dus naar Sölden in Oostenrijk. De opbrengst gaat dit jaar naar de Clini Clowns, de huizen van Home Plan en Fight cancer. In 2017 gaat 87,5% naar de goede doelen, het resterende percentage gaat naar sponsorwerving en de organisatie. Wat ooit begon als een kleine fietstocht is uitgegroeid tot een evenement van formaat waarbij de installatiebranche zich van haar beste kant laat zien. Voor de niet-installatiebranche gerelateerde liefhebbers bestaat dit jaar de mogelijkheid om alsnog de Mont Ventoux bedwingen.

Meer informatie: www.alpentocht.nl/installatietotaal.

Fight cancer

Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ laat zij zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren wij mensen om mee te doen.
Deze stichting wil jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie! De opbrengsten van gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. 

Jorieke Exler, Business Development Manager bij Fight cancer: “Alpentocht wilde de doelen wat breder trekken en daarom hebben zij met ons contact gezocht. Voor ons natuurlijk een prima manier om onze doelen na te streven. Deze stichting bestaat inmiddels vier jaar en kent drie pijlers: sport, food en entertainment. Met diverse activiteiten zoals een fietsevenement op Zandvoort, een Love Life diner en een samenwerking met radio538. En dit jaar natuurlijk de Alpentocht. We willen vooral jongeren activeren om met elkaar het gevecht aan te gaan waarbij de liefde voor het leven de leidraad is. Machteloosheid omzetten in kracht, daar gaat het om.”

CliniClowns

CliniClowns: al jaren een begrip als het gaat om het helpen van zieke kinderen, om hun leven wat leuker en aangenamer te maken. Om zoveel mogelijk kinderen met een ziekte te bereiken, spelen op dit moment ruim 50 CliniClowns in meer dan 100 ziekenhuizen en andere zorginstellingen, zoals revalidatiecentra, kinderhospices, instellingen voor verstandelijk gehandicapten en gezinsvervangende tehuizen. Wanneer de clowns niet in het ziekenhuis zijn, kunnen de kinderen nog steeds in een clowneske wereld terecht door middel van de Speelkoffer. Daarnaast bieden ze voor kinderen die thuis verzorgd worden de online beleveniswereld van de CliniClowns Club. Met specifieke clowneske evenementen als Circus Boemtata biedt CliniClowns Nederland zieke of gehandicapte kinderen een dag extra afleiding en plezier.

“De opbrengst gaat dit jaar naar de Clini Clowns, de huizen van Home Plan en Fight cancer.”

Coen Abbenhuis, directeur CliniClowns: “We kwamen in contact met Roderick en concludeerden al snel dat de Alpentocht ook voor ons een positieve bijdrage kan leveren aan onze doelen. In zijn algemeenheid gaat het prima met de inkomsten voor de CliniClowns, dat laat een stabiel beeld zien. Het aantal donateurs blijft op peil. Wel leggen we wat meer het accent op actievoeren. Onder andere middels een actieplatform waar diverse personen in een online-omgeving met elkaar in contact kunnen komen om activiteiten te ondernemen. Zelf fiets ik de Mont Ventoux op, want toen men er lucht van kreeg dat ik wel eens de Alpe d’huez was op gefietst kon ik daar natuurlijk geen nee meer tegen zeggen. En voor het goede doel wil je natuurlijk best een trap extra geven. Het lijkt me een geweldige beleving.”

HomePlan

Huisvesting voor de allerarmsten. Wereldwijd leeft 1 op de 6 mensen in krottenwijken. Stichting HomePlan is een kleinschalige ontwikkelingsorganisatie die bouwt aan een huis, thuis en toekomst voor de allerarmsten in Latijns-Amerika en Zuidelijk Afrika. Inmiddels zijn er al ruim 3.700 huizen gebouwd voor en met arme families. Help jij mee om bergen te verzetten en daarmee een wereld van verschil te maken voor de allerarmsten?

Voor het eerste jaar is HomePlan een van de goede doelen van de Alpentocht! Samen organiseren wij een geweldig weekend vol fietsplezier en als toppunt een geweldige sportieve prestatie: het beklimmen van de Mont Ventoux. Ga ook mee naar deze legendarische berg en steun daarmee de mensen die het zo hard nodig hebben met een huis, thuis en toekomst.

”Wat ooit begon als een kleine fietstocht is uitgegroeid tot een evenement van formaat waarbij de installatiebranche zich van haar beste kant laat zien.”

Marike van Seeters, directeur HomePlan: “We waren op zoek naar meer mogelijkheden om een evenement te organiseren, maar om dat zelf te doen is nogal bewerkelijk. Ik sprak Roderick Oudemans, hoorde over de Alpentocht en zo is het balletje gaan rollen. En het past prima bij elkaar: het bouwen van huizen en de installatiebranche. Wat de stichting zelf betreft hebben we een behoorlijke tik mee gekregen van de crisis maar het gaat nu weer de goede kant op. We merken dat het overal aantrekt en dat is uiteraard voor ons ook goed. En we verwachten dat we binnen drie jaar weer boven de miljoen uitkomen. En daar zal een evenement als de Alpentocht zeker aan bijdragen.”

Doneren aan de Alpentocht? Graag! Ga naar www.alpentocht.nl/installatietotaal

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement