Installatiebranche flikt het opnieuw!

Geplaatst op 26 september 2016 door Redactie

Alpentocht 2016 levert bijna 300.000 euro op

Een opbrengst van bijna 300.000 euro. Bestemd voor Kika, Make-a-Wish, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Support Caspar. De organisatie van de vijfde editie van de Alpentocht mag trots zijn, net als de 450 deelnemers die zaterdag 24 september de Mont Ventoux bedwongen. Wandelaars, fietsers en hardlopers uit de installatiebranche leverden, opnieuw, een bijzondere gezamenlijke inspanning. Ieder voor zich om uiteenlopende motieven maar vooral samen optrekkend voor hetzelfde doel. Een geslaagd evenement waarbij initiatiefnemers Cornel Gaasbeek en Arie Spruijt afscheid namen als organisatoren. Roderick Oudemans trekt vanaf nu de kar. De Alpentocht krijgt zeker een vervolg maar in welke vorm wordt nog bekeken. Roderick liet weten dat daar in de komende maanden meer duidelijkheid over komt.

Installatie Totaal

Evenals vorig jaar wandelden Benny ten Hoeve en ondergetekende (beiden werkzaam voor Installatie Totaal) de Mont Ventoux op. Een korte impressie. ‘Als het dit jaar maar net zulk mooi weer is … want ja op de Kale Berg weet je het maar nooit. En het kan er echt spoken. Gelukkig ook dit keer fantastisch weer. Robert van de Peppel zet ons om half negen bij het beginpunt af.

De eerste kilometers verlopen soepel, mede omdat ik veel minder in mijn rugzak heb dan de vorige keer. Ook Benny loopt gemakkelijk. Na een kilometer of acht wordt het zwaarder, het stijgingspercentage loopt op naar 11 procent. Op 10 kilometer is een rustpunt en, zo weten we nog maar al te goed, dan wordt echt steil. Nadat we wat hebben gedronken en gegeten zetten we onze tocht voort. Ik begin mijn linkerknie te voelen en het wandeltempo gaat aanzienlijk omlaag. Benny heeft ook wat last van zijn linkerknie. Het lijkt, of misschien kun je beter zeggen voelt, zwaarder dan vorig jaar toen wij voor het eerst deze berg opwandelden. Oorzaak? Ik weet het niet en ook Benny moet het antwoord schuldig blijven.

Na een paar steile en zeer vermoeiende kilometers wordt het een stuk minder steil en dat is maar goed ook. Als dit nog veel langer had geduurd, weet ik niet of we boven waren gekomen, zegt Benny. Ik heb hetzelfde gevoel. Op een kilometer of vijf van de top staat Robert. Dat is afgesproken zodat we extra kleren kunnen aandoen. Ik trek een lange broek aan en ook het dikste jack gaat aan. We zijn al behoorlijk moe en blijven niet te lang staan. Benny loopt inmiddels een stuk voor mij uit, maar ik houd hem in het zicht.

Eenmaal uit het bos voel je de frisse, soms koude wind. We zien de top met het monument, maar dan moeten we nog ongeveer een uur en ook het laatste stuk is steil. Ik ben blij dat het einde in zicht komt. Ik ben nog net niet gesloopt, maar zit er knap door heen. Benny heeft vlak voor de top even gewacht en samen lopen we de laatste meters. Daar worden we opgewacht door Robert. Nog even wat foto’s maken en dan met de auto naar beneden. Het is en blijft, ook voor een tweede keer, een zeer bijzondere ervaring. Een inspanning die je alleen kan leveren omdat je weet waarvoor je het doet.’

Tekst: Bob de Jong

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement