Installatiebedrijf van de provincie ..... Overijssel

Geplaatst op 17 januari 2018 door Redactie

Het Almelose installatiebedrijf Hoogstraten Groep ging in 1966 van start als verwarmingsbedrijf. Directeur Rene Hoogstraten: “Al vanaf het allereerste begin voeren wij al ruim 50 jaar service, onderhoud en reparaties uit voor onze klanten.”

Met welke disciplines houdt u zich bezig? Met verwarming; water, gas en sanitair; elektra; ventilatie, klimaat en luchtbehandeling; maar bijvoorbeeld ook zonnepanelen, warmtepompen en WTW-toepassingen. Deze werkzaamheden voeren wij uit in woningbouw, renovaties, kantoren, winkels, scholen, enzovoort.
Heeft de crisis de installateur ook inventiever gemaakt? De crisis heeft zeker bijgedragen aan een inventievere aanpak van allerlei zaken. Zowel richting toeleveranciers als opdrachtgevers zijn mogelijkheden gecreëerd om tot betere resultaten te komen. Je overleeft in de installatiebranche als je jezelf onderscheidt en je beloftes nakomt.

Wat vindt u in het bijzonder mooi aan uw vak? De installatietechniek staat nooit stil en blijft een belangrijk onderdeel in onze levensbehoefte. Er is een constante ontwikkeling in ons vakgebied, dat houdt het iedere dag spannend.
Welke opleiding heeft u gehad? LTS, Assistent Installatie Technicus, Middelbaar Installatie Technicus, Ondernemersschool. Up-to-date blijven qua kennis is momenteel een grote uitdaging, er zijn zo veel ontwikkelingen. Alles is niet bij te houden, maar de zaken waar we zelf in geloven proberen we te maximaliseren en tot een goed eindresultaat te leiden voor de klant.
Wat zijn de kenmerken van een goede installateur? Een goede installateur kijkt naar de mogelijkheden van de klant en naar het maximaal haalbare. En uitleg van zaken geven in de taal van de klant, zodat deze begrijpt wat hij/zij ontvangt voor het beschikbare budget.

Waar bent u op dit moment mee bezig? Momenteel zijn we o.a. werkzaam in het Mr. Siebelinkhuis in Almelo, een activiteitencentrum voor mensen met een beperking. Onder het motto verantwoord maatschappelijk ondernemen verzorgen we daar praktisch alle technische zaken; komende week bijvoorbeeld plaatsen we er PV-panelen op het dak.
Is het vak van installateur de laatste tien jaar veel veranderd, en wat heeft de installatietechniek jongeren te bieden? Ons vak verandert iedere dag, dus de laatste 10 jaar zeker... Installatietechniek heeft de toekomst.
Sluiten de vakopleidingen goed aan bij wat er in de praktijk gevraagd wordt? Ik denk dat de opleidingen best wat vooruitstrevender zouden kunnen. Het is allang niet meer alleen leidingen aanleggen en vies worden onder de vloer – de technologie heerst en vraagt naast praktische oplossingen ook een theoretische input van de technicus. www.hoogstratengroep.nl

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement