Installatiebedrijf uit de provincie... Gelderland

Geplaatst op 26 september 2017 door Redactie

Instal Service Installatietechniek in Eibergen richt zich al 17 jaar op het prefab lassen van verdelers en complete ketelhuizen. Directeur Dennis Rijpma: “Ook voor las- en montagewerk van cv- en gkw-installaties zijn opdrachtgevers bij ons aan het juiste adres.”

Met welke disciplines houdt u zich bezig? De werkzaamheden die wij uitvoeren bestaan voornamelijk uit het aanleggen van cv- en gkw-installaties, maar wij verzorgen ook het fotolaswerk voor een aantal relaties. De projecten waar wij aan werken vinden plaats in nieuwbouw, renovatie en industrie.

Kiest u in de huidige economische situatie voor specialisatie of juist verbreding van uw dienstenpakket? Al 17 jaar richten wij ons op het prefab laswerk; door het afnemen van het aantal lassers bij de installateurs is de markt voor ons in de loop der jaren alleen maar beter geworden.

Wat vindt u in het bijzonder mooi aan uw vak? Steeds vaker zijn installateurs op zoek naar specialisten voor het aanleggen van dikwandige installaties, met name voor de technische ruimte. Dit is dan ook ons vakgebied; we beschikken over een uitgebreide laswerkplaats waar alles prefab gemaakt wordt – van een kleine verdeler tot een complete technische ruimte.

Welke opleiding heeft u gehad? Ik heb de MTS installatietechniek gedaan. Het is nog steeds een leuke, uitdagende baan, met naar mijn idee een goede toekomst. Om op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen lees ik de vakbladen, en ook via internet houd ik mijn kennis up-to-date.

Wat zijn de kenmerken van een goede installateur? Ons werk richt zich op een specialistisch deel van de installatietechniek, maar onze kennis en ervaring zijn zeer uitgebreid.

Waar bent u op dit moment mee bezig? Momenteel werken wij voor Klein Poelhuis in Winterswijk aan de technische ruimte van de Performance Factory te Enschede. Deze technische ruimte heeft een aantal verdelers ten behoeve van cv, gkw en vloerverwarming, en wordt gevoed door twee warmtepompen, die in de technische ruimte worden gekoppeld.

Is het vak van installateur de laatste tien jaar veel veranderd, en wat heeft de installatietechniek jongeren te bieden? De installatietechniek is nog altijd uitdagend en interessant werk.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement