Installatiebedrijf uit de provincie..... Noord - Brabant

Geplaatst op 02 september 2016 door Redactie

Installatiebedrijf Verspeek in Valkenswaard is een familiebedrijf, ruim 25 jaar geleden opgericht door Jan en Jeanny Verspeek. Martijn Verspeek: “Tot 2011 waren we een klein installatiebedrijf: alleen mijn ouders en ikzelf. Inmiddels hebben we 10 fulltime medewerkers en 3 parttimers in dienst.”

Mijn ouders zijn 3 jaar geleden uit de zaak gestapt. Wij doen installatie, service en onderhoud, en sinds 2011 ook lekkagedetectie. Voor verzekeraars sporen wij in Brabant, Zeeland en Limburg lekkages op. Hiervoor hebben we de beste apparatuur in huis, zodat lekkages snel opgespoord en direct verholpen kunnen worden.
Kunt u vertellen over uw benoeming tot ‘Installateur van de Toekomst’? Een gerenommeerde ketelleverancier wilde tijdens hun dealerdagen eens een installateur aan het woord laten die anders met de veranderde markt omging dan collega’s in het land. Met die vraag kwamen ze begin 2015 bij me. In de vorm van een interview op een podium, vraag-en-antwoord, heb ik met hen door heel Nederland getoerd. Een leuke ervaring, die door veel collega-installateurs positief werd ontvangen.

Waarom hebt u gekozen voor installatietechniek? Ik ging als menneke van 7 al met mijn vader mee op pad om te klussen. Ik heb nooit iets anders willen worden, altijd de visie gehad het bedrijf over te nemen. Hierop heb ik alle opleidingen gefocust: MBO Installatietechniek, MIT en diverse avondscholingen.
Wat zijn de kenmerken van een goede installateur? Een gedreven vakman met passie voor het vak en extreme klantgerichtheid.

Hoe moeilijk is het om te overleven in de installatiebranche? Wie de afgelopen jaren is blijven hangen in zijn denkwijze, heeft heel moeilijke jaren voor de boeg. De markt is erg veranderd, mede door bedrijven als Bol.com, Zalando en Coolblue. Wat die met ons als installateur te maken hebben? Alles. Zij zijn zó klantgericht dat dit ook zijn uitwerking heeft op onze markt. Een klant met een storing wil niet afgewimpeld worden met: “Druk nogmaals op reset. Als hij het dan nog steeds niet doet, belt u nog maar een keer, dan komen we morgen misschien langs.” Hij wil een vriendelijke medewerker aan de lijn krijgen die er alles aan zal doen deze storing zo snel mogelijk te verhelpen, al is het 9 uur ’s avonds.
Waar bent u op dit moment mee bezig? Momenteel zijn wij druk doende met een ‘verbeteringsproces’ middels ons bedrijfsproject ‘Oei ik groei’. Daar geloof ik enorm in.

Wat heeft installatietechniek jongeren te bieden? Een baan waarvan ik denk dat je er als persoon beter van kunt worden. Je werkt in teamverband met collega’s, hebt te maken met veranderde technieken waardoor je steeds wordt uitgedaagd bij te leren en veel persoonlijk contact met klanten.
Sluiten de opleidingen aan bij de praktijk? Niet altijd. Ik zie nog steeds dat leerlingen veel te maken krijgen met oude technieken, da’s soms verloren tijd.
Is het vak van installateur de laatste tien jaar veel veranderd? Absoluut. Klanten gaan kiezen tussen twee uitersten: óf een grote partij met hoge naamsbekendheid en standaard lage prijzen, óf een kleinere installateur met extreem hoge klantgerichtheid – waar ze wat meer betalen, maar dit ook bewust doen.