Installatiebedrijf uit de provincie..... Zuid - Holland

Geplaatst op 17 november 2016 door Redactie

‘Wij lopen al warm voor u sinds 1931’ luidt de slogan van Installatiebedrijf Van der Helm in Honselersdijk. “Als installateur zijn wij dan ook al 85 jaar een vertrouwde naam in de regio” vertelt directeur Peet van der Helm. Ik ben inmiddels de derde generatie Van der Helm die aan het hoofd staat van het bedrijf. De disciplines waar wij ons hoofdzakelijk mee bezighouden, zijn verwarming, ventilatie en warmtepompen.

In welke markten opereert uw installatiebedrijf? Wij bewegen ons in alle markten, zowel met betrekking tot nieuwbouw als verbouw en renovatie.
Kiest u in de huidige economische situatie voor specialisatie of juist verbreding van uw dienstenpakket – en heeft de crisis de gemiddelde installateur inventiever gemaakt? In de periode van crisis zijn we wel bewust – en met succes – andere markten gaan zoeken, zoals het realiseren van duurzame installaties, warmtepompen, PV-panelen en zonneboilers.

Waarom hebt u gekozen voor de installatietechniek? Mijn vader en zijn broer hadden destijds van hun vader, mijn opa dus, dit installatiebedrijf overgenomen, waar ik vervolgens ben ingerold.

Welke opleiding heeft u gehad? MTS en daarna MIT w1, aangevuld met gastechnisch en watertechnisch installateur. Door het lezen van vakbladen, bezoek aan beurzen en via leveranciers en fabrikanten houd ik mijn vakkennis up-to-date.

Wat zijn de kenmerken van een goede installateur? Dat hij zijn kennis op peil houdt, en net werk aflevert.

Hoe moeilijk is het momenteel om te overleven in de installatiebranche? Op dit moment trekt de markt weer aan, zodat er voor iedereen weer voldoende werk is. Waar wij echter tegenaan lopen, is het gegeven dat er de laatste tijd veel nieuwe technieken en installaties op de markt komen. Daardoor moeten we soms keuzes maken welke mogelijkheden wij onze afnemers gaan aanbieden. We proberen dan toch bij gerenommeerde leveranciers en/of fabrikanten te blijven omdat je er in dat geval op vertrouwt dat de situatie bij problemen toch wordt opgelost.

Wat heeft de installatietechniek jongeren te bieden? Voor jongeren die graag met de handen werken, is dit een mooi vak; ze kunnen er alles in kwijt.

Sluiten de opleidingen aan bij de praktijk? Ja, dat denk ik eerlijk gezegd wel.

Is het vak van installateur de laatste tien jaar veel veranderd? Jazeker, er komen toch steeds andere technieken, zoals warmtepompen en ‘nul op de meter’ installaties. Maar ook door verkoop via internet verandert er veel, daar moeten wij dan ook goed op inspelen.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement