Installatiebedrijf uit de provincie ..... Zeeland

Geplaatst op 26 februari 2018 door Redactie

Installatiebedrijf Dierx is een klein, modern familiebedrijf in Hoek (Zeeuws-Vlaanderen), met aan het hoofd vader Tom en zoon Dimitri Dierx: “Wij voeren werkzaamheden uit voor particulieren en bedrijven.”

Wij houden ons bezig met de volgende disciplines: gas, water, sanitair, zonnepanelen, dakbedekking, lood- en zinkwerk, onderhoud en reparaties. Daarnaast doen wij infrawerken bij campings en alle verdere werkzaamheden hiervoor. Want vergis je niet: op een camping zit heel wat techniek.

Kiest u in de huidige economische situatie voor specialisatie of juist verbreding van uw dienstenpakket – en heeft de crisis de installateur ook inventiever gemaakt? Op dit moment ligt ons werk voor het grootste gedeelte op de camping; ik denk dat je dit kunt zien als een specialisatie. De crisis heeft ons geleerd dat je steeds moet opletten dat de concurrent niet bij je klanten binnen sluipt. Dit moet je proberen te voorkomen door vakwerk te leveren en te zorgen dat de klanten weten wat ze aan je hebben; je moet problemen gelijk en goed oplossen.

Wat zijn de kenmerken van een goede installateur? Hij moet vakbekwaam zijn, met mensen om kunnen gaan, en de afspraken nakomen die met de klant zijn gemaakt. Hij moet niet de boel proberen te belazeren en bijvoorbeeld geen andere materialen leveren dan met de klant is afgesproken.
Welke opleiding heeft u gehad? Installateur gas en water, en een middenstandsopleiding. Het up-to-date houden van je kennis is niet zo eenvoudig; er komen zo veel nieuwe producten op de markt. Het lezen van vakbladen is hierbij een goed hulpmiddel.

Hoe moeilijk is het om te overleven in de installatiebranche? Wij hebben redelijk trouwe klanten, daardoor speelt het probleem van overleven bij ons niet echt een grote rol. Waar je soms echter tegenaan loopt, is dat er geen goede vakmensen te vinden zijn als men die nodig heeft.
Waar bent u op dit moment mee bezig? Na de feestdagen zijn we weer begonnen met het klaarmaken van de campings voor het seizoen. Dit houdt in dat we de nodige aanpassingen, uitbreiding en/of vernieuwingen, onderhoud, enzovoort uitvoeren.

Is het vak van installateur de laatste tien jaar veel veranderd? De factor tijd speelt de afgelopen jaren steeds meer een belangrijke rol. Dat heeft tot gevolg dat men geen tijd krijgt om goed werk af te leveren en dat de mensen die het moeten doen steeds minder plezier in hun werk krijgen.
Sluiten de vakopleidingen goed aan bij wat er in de praktijk gevraagd wordt? Ik ben van mening dat de opleidingen altijd hebben achtergelopen bij de dagelijkse praktijk van de installatiewereld.
Wat heeft de installatietechniek jongeren te bieden? Als jongeren willen, wordt er veel geboden in de installatiebranche. Maar veel jongeren willen de installatiebranche niet in, omdat het te vuil zou zijn, te koud, enzovoort. Ze willen liever achter een computer hun werk doen. Maar de techniek in het installatiebedrijf heeft vele facetten – dat is het mooie van het vak.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement