Installatiebedrijf uit de provincie..... Utrecht

Geplaatst op 16 januari 2017 door Redactie

In 2015 vierde Jansen Installatiebedrijf BV zijn 70-jarig jubileum. De Utrechtse installateur combineert ouderwets vakmanschap met de modernste technieken. Technisch directeur Ralf Engelen: “Wij opereren met name in het segment van de luxe, high-end woningen.”

Naast duurzame installaties, zoals warmtepompen, douchesystemen en WTW’s, verzorgen wij werktuigbouwkundige koppelingen met domotica, loodgieters- en dakwerken, centrale verwarming, koeling en ventilatie, en sanitair – het totale woonklimaat.
Kiest u in de huidige economische situatie voor specialisatie of juist verbreding van uw dienstenpakket? Wij willen ons onderscheiden middels specialisatie.
Heeft de crisis de installateur inventiever gemaakt? Inventief zijn zit in ons bloed, dit is niet door de crisis veroorzaakt.

Waarom hebt u gekozen voor de installatietechniek? Omdat het interessant is. Wat ik zo mooi vind aan dit vak, is dat de techniek nooit stilstaat.
Welke opleiding heeft u gehad? Ik heb LTS autotechniek gedaan en vervolgens MTS werktuigbouwkunde en autotechniek; Service Monteur, Service Technicus, Elektrisch Schakelen, Vakbekwaamheid Gastechniek, Vakbekwaamheid Watertechniek, Warmtepompen woningbouw en kleine utiliteit en Hogere Installatietechniek. Ik houd mijn kennis up-to-date door vakbladen te lezen en trainingen te volgen.

Wat zijn de kenmerken van een goede installateur? Je moet kennis van zaken hebben, vooral wat betreft de nieuw toe te passen technieken. Bovendien moet je kunnen samenwerken met andere disciplines – in teamverband.

Waar loopt u tegenaan in de markt? Het lastigste is de concurrentie via internet; hierdoor staan de marges onder druk, met name van cv-ketels en sanitair.
Hoe moeilijk is het om te overleven in de installatiebranche? Dat valt op zich wel mee, als je maar voldoende onderscheidend bent.

Waar bent u op dit moment mee bezig? Een luxe woning waar we 1500 liter heet sanitair water (van 65 graden Celsius) stand-by hebben staan om de drie badkamers en een wellness-verdieping te kunnen voorzien van warmwater.
Wat heeft de installatietechniek jongeren te bieden? Veel mogelijkheden, afwisseling en uitdagingen. Een goede leergierige monteur kan later een leuke boterham verdienen.

Sluiten de opleidingen aan bij de praktijk? Dit zie ik laatste tijd steeds beter worden: competentiegericht onderwijs – bij mijn collega op de HIT, collega’s op MIT en bij mijn zoon op het VMBO.
Is het vak van installateur de laatste tien jaar veel veranderd? Zeker, de installaties zijn complexer geworden en het vergt extra aandacht om een goed rendement uit de installaties te halen. Ook de verscheidenheid aan toe te passen materialen is vele malen groter geworden, denk hier bijvoorbeeld aan de meerlagenbuizen.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement