Installatiebedrijf uit de provincie ..... Overijssel

Geplaatst op 28 januari 2020 door Redactie

Ter Harmsel Sanitair en Installatietechniek in Rijssen is een totaalinstallateur met 40 medewerkers. “Wij bestaan inmiddels al 52 jaar; vanaf december 2019 werken wij vanuit een gloednieuw pand” vertelt directeur/eigenaar Erik ter Harmsel.

We zijn op dit moment druk bezig met de verhuizing naar onze nieuwe locatie. Daar beschikken we over een hypermoderne, ruime showroom met volop badkamer- en toiletopstellingen, een grote tegelafdeling, een speciale duurzaamheidsafdeling waar warmtepompen, heatpipes, boilers, cv-ketels, airco staan opgesteld, en een groot technisch afhaalmagazijn voor vakman en doe-het-zelver. Ook onze eigen monteurs maken gebruik van dit magazijn.

Met welke disciplines houdt u zich bezig? Voor ons installatiebedrijf houden we ons bezig met zowel badkamer- en toiletrenovaties, keukenrenovaties, onderhoud en vervanging van cv-ketels, verduurzaming van woningen met oplossingen als warmtepompen, heatpipes en vloerverwarming als klantenwerk, dakbedekking en dakgoten. Voor onze zakelijke opdrachtgevers voeren we installatiewerk uit aan nieuwbouwwoningen en bedrijfshallen; daarnaast doen we renovatiewerk. Maar ook alle mogelijke werkzaamheden op het gebied van elektra, domotica, warmtepompen, vloerverwarming en sanitair verzorgen wij.
Waarom heeft u gekozen voor de installatietechniek? Dat was een vanzelfsprekende keuze, door mijn ouders ben ik het vak in gegroeid. Wat ik zo mooi vind aan dit vak, zijn de verschillende werkzaamheden en de steeds uitgebreidere technieken.
Wat zijn de kenmerken van een goede installateur? Met de tijd meegaan, je producten kennen en staan voor je producten en medewerkers.

De overheid wil dat we gasloos worden: is dat haalbaar? Voor nieuwbouw is dat goed haalbaar, voor bestaande woningen wordt dit ietwat lastiger – niet qua techniek, maar meer qua kosten.
Waar bent u op dit moment mee bezig? We zijn volop bezig om onze nieuwe showroom en de rest van de nieuwe locatie in te richten. Verder zijn we druk met onze klussen voor aannemers en particulieren.

Wat heeft de installatietechniek jongeren te bieden? Een uitdagend beroep dat steeds verder wordt ontwikkeld; voor elk niveau is er wel een uitdaging.
Sluiten de opleidingen goed aan bij wat er in de praktijk gevraagd wordt? Bij ons hier in de regio hebben we goede vormen van samenwerking met de opleidingsbedrijven zoals Remo en ROC, onze ervaringen hiermee zijn bijzonder positief.
Is het vak van installateur de laatste tien jaar veel veranderd? Wij merken wel dat de technieken zich met hoog tempo door ontwikkelen en dat we daarvoor continu op de hoogte moeten (en willen) zijn van de laatste ontwikkelingen. We maken dan ook graag en veel gebruik van de cursussen en kennissessies van onze leveranciers en fabrikanten.