Installatiebedrijf uit de provincie ..... Limburg

Geplaatst op 07 maart 2018 door Redactie

Mart Tomassen is regiodirecteur Breman Woningbeheer Zuid, onderdeel van het Breman concern, met het hoofdkantoor in Genemuiden en in totaal 1600 medewerkers. “Breman Woningbeheer Zuid locatie Schinnen is één van de drie locaties in Limburg en Noord-Brabant.”

Wij realiseren W-installaties (CV, koeling klimaat), S-installaties (water, gas, sanitair, brandveiligheid en brandbeveiliging) en bouwkundig onderhoud. We willen straks ook elektrodiensten gaan aanbieden, en Analyse & Advies. Wij richten ons vooral op woningcorporaties, met Planmatig Onderhoud (klachten/reparatie- en mutatieonderhoud), Niet Planmatig Onderhoud (kleinschalige onderhoudsprojecten tot 50 woningen) en advies voor duurzame oplossingen. 

 

 

 

 

 

 

Mart Tomassen, regiodirecteur Breman Woningbeheer Zuid

Kiest u in de huidige economie voor specialisatie of verbreding van uw dienstenpakket? Voor verbreding – omdat onze opdrachtgevers vragen om partners die hen totaal kunnen ontzorgen. Woningcorporaties koersen richting regisserend opdrachtgeverschap, vooral sturend op kosten, klanttevredenheid en duurzaamheid. Bedrijven die een bijdrage kunnen leveren aan het behalen van de strategische doelstellingen m.b.t. vastgoedonderhoud en zich opstellen als strategisch partner zullen in onze markt overleven. Juist tijdens de crisis hebben we hiervoor gekozen, wat een flinke groei opleverde.

Waarom heeft u gekozen voor installatietechniek? In 1989 begon ik als servicemonteur bij een kleine installateur in Weert. Mensen uit de kou te helpen gaf me voldoening en daarnaast was het afwisselend werk.
Wat zijn de kenmerken van een goede installateur? Als je je continu bezighoudt met oplossen van problemen van je klanten, en niet alleen de problemen van gisteren, maar ook van vandaag en morgen ziet, zet je al een belangrijke eerste stap. Deze kunnen vertalen in diensten en de juiste mensen aan je weten te binden leidt meestal tot een goede basis. Momenteel zijn we bezig met een transitie naar een totaal vastgoed-onderhoudsbedrijf. Wij geloven in de kracht van ketensamenwerking waarbij we de klant ook als een ketenpartner zien. Omdat de mens centraal staat bij Breman, focussen wij ons op mens en cultuur. We hebben daar iemand voor aangesteld. Ik denk niet dat er veel Managers Mens, Cultuur en Ontwikkeling rondlopen bij installatiebedrijven.

Wat heeft installatietechniek jongeren te bieden? Het vak is afwisselend en veelomvattend. Het heeft invloed op het welbevinden van mensen op de plek die het belangrijkst voor ze is en dat is vaak hun huis. Daarbij is er een verschuiving in de techniek gaande. Internet of things, big data en predictive maintenance komen steeds meer aan bod. Huizen worden steeds meer smarthomes; dat vraagt iets van de techniek. Jongeren die kiezen voor techniek zijn vaak verzekerd van een leuke baan.
Sluiten opleidingen aan bij de praktijk? Je ziet dat er op steeds minder plekken in de breedte scholing wordt gegeven binnen onze branche. Er wordt wel ingespeeld op de veranderende vraag maar niet voldoende. Breman heeft een eigen bedrijfsschool en daar wordt intern steeds meer gebruik van gemaakt.
Is het vak de laatste tien jaar veel veranderd? Er komt zelfs meer verandering aan dan we al hebben meegemaakt. De CV-ketel gaat verdwijnen en er komt steeds meer data die de techniek gaat sturen. Er komen meer duurzame oplossingen en de circulaire economie zal meer invloed krijgen op onze dienstverlening.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement