Installatiebedrijf uit de provincie.....Groningen

Geplaatst op 25 april 2016 door Redactie

“Lanting Technische Installaties in Groningen houdt zich bezig met alle disciplines van installatietechniek. Wij zijn veelvuldig werkzaam in verwarming, gasinstallaties, loodgieterswerkzaamheden, onderhoud, regeltechniek en gebouwbeheerinstallaties” aldus Erwin Lanting.

Daarnaast verzorgen wij keukenrenovatie en badkamers van A tot Z, en duurzame installaties (zonnepanelen, zonneboilers) en energiebesparingsmogelijkheden. Wij concentreren ons op verbouw en renovatie, maar ook nieuwbouw. Daarnaast komen onze medewerkers ‘aan huis’ voor storingen en service bij zowel particulieren als utiliteit, zorg, verhuur en overheid.
Heeft de economische crisis de installateur inventiever gemaakt? Ook ons heeft de economische situatie parten gespeeld. Gelukkig zijn we breed inzetbaar. We zijn onze grote klantenkring dan ook zeer dankbaar voor hun vertrouwen. Natuurlijk ben je als ondernemer altijd op zoek naar mogelijkheden om de continuïteit te verbeteren; reden voor samenwerking met vertrouwde partners in bouw en onderhoud.

Waarom hebt u gekozen voor de installatietechniek? Wij hebben nog een echt familiebedrijf, en daar zijn we trots op. Het installatievak is ons met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten. Het toenmalige bedrijf was verbonden met ons woonhuis – een dunne grens tussen privé en zakelijk. Het vak is afwisselend; het is elke keer weer een uitdaging om met de juiste oplossing probleemsituaties te verhelpen.
Wat zijn de kenmerken van een goede installateur? Die neemt de tijd om zaken goed uit te leggen aan de klant en mogelijkheden of alternatieven aan te dragen, bijna altijd maatwerk. De installateur die goed met zijn vak bezig is, blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en is oplossingsgericht; of het nu gaat om het plaatsen van een eenvoudige radiator of duurzame technieken. Wij benadrukken dat wij bij branchevereniging UNETO/VNI zijn aangesloten, zodat de klant weet dat hij een erkende installateur in huis haalt die weet wat hij doet.

Waar loopt u tegenaan in de markt? Een veranderende markt biedt goed inzicht in je concurrentiepositie; zo moet je ook kritisch naar je eigen organisatie kijken.
Waar bent u op dit moment mee bezig? Een slecht onderhouden cv-ketel brengt storingen en verhoogd gasverbruik met zich mee. Onderhoud is essentieel, ook i.v.m. veiligheid. Onlangs hebben we een ketel vervangen bij iemand die eerlijk toegaf dat het toestel al enkele jaren geen onderhoud had gehad. De ketel had al brandschade – een geluk dat de bewoners er op tijd bij waren. En we hebben hier veel te maken met bevingschade aan zonnepanelen.

Wat heeft de installatietechniek jongeren te bieden? Jongeren die houden van een uitdagende baan met veel variatie kunnen hier goed terecht.
Sluiten de opleidingen goed aan bij wat er in de praktijk gevraagd wordt? Ach, eigenlijk is het als autorijden. Na het behalen van je rijbewijs moet je nog de noodzakelijke ervaring opbouwen. Bij opleidingen is dat net zo. Je leert de basis en in de praktijk word je wijzer.
Is het vak van installateur de laatste tien jaar veel veranderd? Veel nieuwe technieken kwamen op de markt, waarbij door eenvoudiger installeren tijdwinst is te behalen. Maar het blijft allemaal nog handwerk. En je moet niet vergeten het einddoel in de gaten te houden: een mooie, goed functionerende installatie die voldoet aan de wensen van de klant.