Installatiebedrijf uit de provincie…Gelderland

Geplaatst op 20 juli 2017 door Redactie

Familiebedrijf Siem Gitsels BV is sinds 1903 in Arnhem het vertrouwde adres voor alle badkamer-, loodgieters- en installatiewerkzaamheden. Directeur Simon Gitsels: “Ons team specialisten levert vakmanschap en staat garant voor kwaliteit en service.”

Onze core business is het realiseren van prachtige badkamers, van 3D-badkamerontwerp tot installatie in eigen beheer. Wij volgen de laatste trends en innovaties op het gebied van sanitair, te bewonderen in onze compleet verbouwde badkamershowroom. Wij opereren voor circa 80% op de particuliere markt en voor het overige zakelijk: verbouw en renovatie, op nieuwbouw zijn wij niet ingesteld.
Kiest u in de huidige economie voor specialisatie of verbreding van uw aanbod? Wij hebben van oorsprong een breed dienstenpakket: gas, water, sanitair, verwarming, elektra, airco, dakbedekking. Die knowhow heeft ons geholpen om de crisistijd redelijk goed te doorstaan, er was immers lange tijd sprake van een reparatiemarkt. Maar de markt beweegt nu weer, het consumentengedrag is aanzienlijk veranderd, men is weer toe aan service, aandacht en beleving bij de detaillist. De consument is tegenwoordig goed voorbereid en weet wat er te krijgen is, specialisatie is een vereiste.

Waarom heeft u gekozen voor installatietechniek? Het is een prachtig veelzijdig vak, iedere dag is weer anders. Mijn voortgezette opleidingen 2e monteur, 1e monteur, patroonspapieren gas en water, c-deel en middenstand heb ik in de avonduren gehaald, overdag moest je gewoon werken.
Wat zijn de kenmerken van een goede installateur? Iemand die communicatief is, meedenkt, zich realiseert dat hij tijdens klantenwerk te gast is, en het maakt zoals hij het thuis ook zou doen.

Hoe moeilijk is het om te overleven in de installatiebranche? Wij zijn een urenmachine, daar gaat heel veel vrije tijd in zitten, met een mentaliteit van 9 tot 5 kom je er niet. We proberen ons constant op alle vlakken te verbeteren. En je moet opvallen, het anders durven doen dan je collega’s. Onze servicemonteur rijdt bijvoorbeeld rond in een bedrijfswagen met een Engels bad op pootjes op het dak – daar zal best om gelachen worden, maar hij wordt overal gezien.
Waar bent u op dit moment mee bezig? Onze onlangs aangepaste huisstijl doorvoeren door het hele bedrijf. Het draait om beleving. De uitstraling van Siem Gitsels Loodgieters BV was niet meer van deze tijd, GITSELS BADKAMERS EN INSTALLATEURS pronkt nu boven de voordeur van onze showroom, klaar voor de toekomst.

Wat heeft de installatietechniek jongeren te bieden? Veel, maar krijg dat maar uitgelegd, nieuwe aanwas in de schoolbanken is laag. Zo heeft onze huidige stagiair het in zich om een goede monteur te worden, die proberen we dan te behouden. Bij ons gaat een leerling niet met een vaste monteur mee. Hij leert zo van de jongere monteurs moderne technieken, en van de oudere ervaren monteur het ouderwetse ambachtelijke loodgieterswerk.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement