Installatiebedrijf uit de provincie ..... Friesland

Geplaatst op 08 november 2017 door Redactie

Jan Boonstra & Zn. Installatiebedrijf in Haulerwijk is een familiebedrijf dat in 1998 is opgericht door Jan Boonstra. Directeur Foeke Boonstra: “Vandaag de dag kunnen wij door jarenlange ervaring een compleet pakket bieden voor de nieuwbouw-, onderhouds- en vervangingsmarkt.”

Ons bedrijf richt zich op de particulieren, aannemers en ondernemers in de drie noordelijke provincies. Daarbij staat kwaliteit hoog in ons vaandel.

Met welke disciplines houdt u zich bezig? Wij zijn totaalinstallateur, en zijn vooral gericht op de woningbouw.
Kiest u in de huidige economische situatie voor specialisatie of juist verbreding van uw dienstenpakket – en heeft de crisis de installateur ook inventiever gemaakt? Wij bieden een breed pakket van werkzaamheden aan, met als specialisatie duurzaamheid: pv-panelen en warmtepompen. Wij hebben de afgelopen jaren wel meer de samenwerking gezocht met collega-bedrijven. Omdat ons bedrijf een gezonde groei doormaakt moest er worden gezocht naar een andere locatie; daarom zijn wij sinds eind 2004 gevestigd in Haulerwijk, aan de Oosterwoldseweg.

Waarom heeft u gekozen voor de installatietechniek? Van jongs af aan ben ik via mijn vader in het vak gerold en later heb ik de zaak samen met mijn broer overgenomen.
Wat vindt u zo mooi aan uw vak? Het mooie van het vak is de afwisseling van de werkzaamheden en klanten. Er is geen dag hetzelfde.
Welke opleiding heeft u gehad? MBO-opleiding installatietechniek niveau 4. Via de vakbladen, internet en cursussen van fabrikanten houd ik mijn kennis up-to-date.

Wat zijn de kenmerken van een goede installateur? Een installateur moet flexibel en klantgericht zijn, en kwaliteit afleveren.
Hoe moeilijk is het om te overleven in de installatiebranche? Door kwaliteit te leveren is het niet moeilijk om te overleven. Waar we wel tegenaan lopen, is dat het lastig is om aan vakmensen te komen. Een leuk project waar we op dit moment mee bezig zijn is de nieuwbouw van een energieneutrale woning die wij voorzien van o.a. pv-panelen, een warmtepomp met bronboring voor de vloerverwarming/koeling en de ventilatie met warmteterugwinning.
Wat heeft de installatietechniek jongeren te bieden? Een afwisselend vak met volop kansen op werk.

Sluiten de opleidingen goed aan bij wat er in de praktijk gevraagd wordt? Het is belangrijker dat de jongeren ‘het in de vingers’ hebben en de mentaliteit goed is. Het vak moet toch in de praktijk geleerd worden en onze ervaring is dat de kwaliteit van de opleidingen niet erg hoog is.
Is het vak van installateur de laatste tien jaar veel veranderd? Jazeker, door de enorme vraag naar duurzaamheid en het aanscherpen van de EPC-eisen worden de installaties steeds uitgebreider.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement