Installatiebedrijf uit de provincie..... Drenthe

Geplaatst op 20 maart 2017 door Redactie

Harwig Installatietechniek is al meer dan 100 jaar expert op het gebied van technische installaties die toekomstproof zijn. Accountmanager Friso Ypma: “Dit doen we vanuit Emmen, Apeldoorn, Groningen en Almere met 160 enthousiaste medewerkers.”

Wij hebben klanten in allerlei vakgebieden, van zorg, onderwijs en retail tot particulieren. We installeren, adviseren en onderhouden zowel elektrotechnische als werktuigbouwkundige installaties, en bieden beveiligingstechniek, klimaattechniek, Service en onderhoud en Keuring en inspectie. Om dit vakkundig te doen onderhouden wij onze vakkennis en specialiseren ons in verschillende vakdisciplines.
Naast nieuwbouw en renovatie verzorgen we steeds vaker revitalisering van panden, zoals een kantoorpand ombouwen naar een hotel. 

Kiest u in de huidige economische situatie voor specialisatie of juist verbreding van uw dienstenpakket? In de huidige verbeterende economische situatie kiezen wij enerzijds voor verbreding van ons dienstenpakket; op het gebied van installatieonderhoud bijvoorbeeld zijn veel opdrachtgevers momenteel op zoek naar een one-stop-shop. Hierbij zijn één aanspreekpunt en uitstekende dienstverlening cruciaal. Maar op sommige vlakken, denk bijvoorbeeld aan brandbeveiligingstechniek, specialiseren wij ons juist.

Waarom heeft u gekozen voor de installatietechniek? De installatietechniek is volop in beweging dat maakt het werken in deze sector zo interessant. De energietransitie is daar zomaar één voorbeeld van, elke dag zijn er nieuwe ontwikkelingen die interessant zijn.

Wat zijn de kenmerken van een goede installateur? Kwaliteit, goede service en uitstekende dienstverlening. Wie kwaliteit levert zit nooit zonder werk!

Hoe moeilijk is het om te overleven in de installatiebranche? Met de huidige marktomstandigheden is het goed te doen, de markt trekt steeds meer aan. De afgelopen jaren was het uiteraard wel pittig, maar gelukkig gaan we weer de goede kant op. 

Waar bent u momenteel mee bezig? Met tal van leuke projecten, zowel in voorbereiding als in uitvoering. Zo zijn we bezig met het realiseren van de complete E–installatie van een ziekenhuis in Scheemda en onlangs hebben we werk opgeleverd bij het Google-project in de Eemshaven, ook een erg leuk project. 2017 gaat nog zoveel meer moois brengen; onlangs hebben we opdracht gekregen voor een dubbele gymzaal, die we compleet energieneutraal gaan maken.

Wat heeft de installatietechniek jongeren te bieden? Een dynamische branche die volop in beweging is, met overal mooie ontwikkelingen en kansen op het gebied van duurzaamheid – en altijd werk!

Sluiten de opleidingen goed aan bij wat er in de praktijk gevraagd wordt? Tussen theorie en praktijk zal altijd verschil blijven, maar zonder goed theoretisch kader breek je vaak niet goed door in de praktijk.

Is het vak van installateur de laatste tien jaar veel veranderd? Ja absoluut, als je ziet wat voor nieuwe ontwikkelingen er allemaal zijn en welke er elke dag weer bijkomen, schitterend. Dit vak verandert maar door, superdynamisch… Op een dag werkt iedereen in de techniek.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement