Installatiebedrijf uit de provincie.....Noord - Brabant

Geplaatst op 23 mei 2016 door Redactie

De specialisten van Installatiebedrijf T. Loeffen BV in Nistelrode houden zich bezig met verschillende disciplines. Robert-Jan Loeffen: “Dat varieert van loodgieterswerk, dakbedekking en zinkwerk tot cv, ventilatie en sanitair.”

Deze verschillende disciplines oefenen wij voornamelijk uit in de markten van nieuwbouw, renovatie, kleine utiliteit en verbouw.
Kiest u in de huidige economische situatie voor specialisatie of juist verbreding van uw dienstenpakket? Wij zijn een allround W-installateur met mensen in dienst die hun vak verstaan. Zoals wij het zien, ligt onze kracht dan ook in het totaal aan kunnen nemen van de W-installatie met dakwerk bij een verbouwing of nieuwbouw.

Waarom hebt u gekozen voor de installatietechniek en wat vindt u zo mooi aan uw vak? Elke dag is weer anders en je werkt op veel verschillende plekken. Ook het vele klantcontact is prettig – het gevoel dat je mensen een goed advies kunt geven waar later wellicht een goede relatie uit ontstaat.
Wat zijn de kenmerken van een goede installateur? Vakwerk, klantgerichtheid en een goede voorbereiding.

"Op dit moment kunnen we merken dat het drukker wordt, ook om ons heen."

Hoe moeilijk is het om te overleven in de installatiebranche? Op dit moment kunnen we merken dat het drukker wordt, ook om ons heen. We kiezen er vooralsnog bewust voor om klein te blijven. Dit heeft voordelen, zoals het creëren van flexibiliteit; maar ook nadelen, zoals beperkte mankracht bij grotere werken.
Waar loopt u tegenaan in de markt? Wij doen bijvoorbeeld ook veel onderhoud aan bestaande installaties; dit blijft over het algemeen stabiel, ook bij minder opdrachten op het gebied van nieuwbouw en verbouw.

Is het vak van installateur de laatste tien jaar veel veranderd? De klanten worden steeds veeleisender. Bovendien maakt het intreden van internet het verkopen van diverse materialen (zoals sanitair, ketels en dergelijke) lastig. Ook worden, met de steeds strengere EPC eisen, de huidige installaties almaar uitgebreider en complexer.
Sluiten de opleidingen goed aan bij wat er in de praktijk gevraagd wordt? Over het algemeen wel, hoewel het niveau wel wat mag stijgen.
Wat heeft de installatietechniek jongeren te bieden? Een steeds veranderende werkomgeving met steeds veranderende technieken. Goede vakmannen zijn schaars en zullen dus altijd gewild zijn.