Installatie Vakbeurs en Klimaatvak samen met Bouw & Wonen

Geplaatst op 01 maart 2017 door Redactie

„Er zijn een boel nieuwe ontwikkelingen bij de Installatie Vakbeurs sinds de vorige editie in 2015”, zegt Mariska Egberts, keyaccountmanager (Elektro) Techniek & Installatie. “Aan de Installatie Vakbeurs en Klimaatvak voegen we een extra beurs toe: Bouw & Wonen.” Bouw & Wonen bestaat uit 15 inspiratiepleinen waaronder een plein voor warmte, badkamers, koken, dakisolatie en raam en deur.

„Deze samenwerking tussen de beurzen is er gekomen omdat we merken dat er vanuit de fabrikanten en leveranciers behoefte bestaat om met de consumenten te communiceren”, laat Egberts weten. „De stands bij Bouw & Wonen worden ingevuld door installateurs. Fabrikanten en producenten krijgen hier de mogelijkheid om niet alleen rechtstreeks met de installateur te communiceren, maar ook met de consument.”

Ketelhuis

„We hebben een initiatief gelanceerd wat wij het Ketelhuis noemen”, laat Egberts weten. „Het Ketelhuis moet een gezellig branchecafé worden waarbij alles draait om de cv-ketels. Producenten en leveranciers van cv-ketels worden uitgenodigd om zich op een laagdrempelige manier te presenteren op de beurs. Iedereen krijgt een gedeelte op het plein. Ze kunnen hun ketel presenteren. Het plein heeft een eigen bar met eigen bediening.

Totaal-installateur

„De focus van de Installatie Vakbeurs ligt op het verbreden van de bezoekersdoelgroep”, aldus Egberts. „Op de Installatie Vakbeurs zien we over het algemeen de W-installateur. We merken dat steeds meer installateurs zich profileren als totaal-installateur. We nodigen daarom ook de E-installateur uit op de Installatie Vakbeurs in Gorinchem. Afhankelijk van hoe hierop gereageerd wordt, kijken we hoe we met deze pilot verder gaan.”

Koude & Klimaatplein

In combinatie met de Klimaatvak is er ook een samenwerking met de NVKL, branchevereniging luchtbehandeling en koude techniek. „Hiermee organiseren we het Koude & Klimaatplein, zoals in 2015”, laat Egberts weten. „De NVKL heeft een programma opgezet om beleving toe te voegen aan de beurs, waaronder soldeerwedstrijden voor de monteur of een collegetour voor studenten. We willen steeds meer toe naar beleving. Kennisdeling is ook belangrijk. Op de Klimaatvak maakt RTL Z een klimaatgerelateerde aflevering, op de scheidslijn van Klimaatvak en Installatie Vakbeurs. Het is nog niet bekend wanneer deze uitzending op tv te zien is.”

Inspiratiepleinen

„Op de verschillende pleinen, zoals Interieur & Inrichting, Koken of Badkamer, worden diverse activiteiten georganiseerd”, vertelt Egberts. „Om de inspiratiepleinen heen staan de stands van de installateurs waar de beursbezoeker de producten uitgebreid kan bekijken. Verder worden er op en rond de inspiratiepleinen verschillende activiteiten georganiseerd. Woningeigenaren kunnen hier hun kennis over verschillende onderdelen van hun woning verbreden. Ook kunnen de bezoekers zelf aan de slag. Voor interieur- en designliefhebbers is er de mogelijkheid om zelf een oud meubelstuk op te knappen.”

Warmte en licht

Op het plein Warmte zijn alle trends op het gebied van warmte te vinden, van designradiatoren tot warmtepompen, van cv-kachels tot haarden. Bij het plein Ramen en Deuren krijgt de bezoeker uitleg over onder meer welke kozijnen de meeste energie besparen, en welke mogelijkheden er zijn voor een andere binnendeur. Bij het plein Dak kan de bezoeker terecht voor alle vragen op het gebied van dakramen, dakkapellen of het dak zelf dat misschien aan vervanging toe is. Een goed lichtplan draagt bij aan de sfeer in huis. Bij het plein Lichtoplossingen worden diverse mogelijkheden op het gebied van verlichting gedemonstreerd.

Internet of Things

„Er zijn tegenwoordig zoveel leuke, technische oplossingen te bedenken, zoals alarmsystemen, deuren openen zonder sleutels, gordijnen op afstand bedienen of de verwarming alvast aanzetten als je naar huis gaat”, laat Egberts weten. „Internet of Things krijgt steeds meer aandacht. Op het plein Internet of Things zie je de laatste ontwikkelingen en wordt uitgelegd wat je er mee kunt.” Langer zelfstandig wonen wordt ook steeds belangrijker. Daarom komen er steeds meer oplossingen om langer thuis te kunnen blijven wonen. De bezoekers zien op dit plein handige oplossingen. Bovendien kunnen ze meedoen met een rollator-race om zelf te ervaren wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende systemen.

VvE-plein 1 en 2

OP het VvE-plein 1 is er informatie over hoe je als VvE (Vereniging van Eigenaren) je gebouw meer waard laat worden, zonder dat je maandlasten stijgen. Verder zijn er bij deze stand voor VvE’s nog veel meer handige tips te vinden. Op het VvE-plein 2 is er informatie over hoe de VvE optimaal te beheren op administratief, bestuurlijk en technisch gebied. Voor alle VvE-beheerders en woningcorporaties zijn er op verschillende vakgebieden praktijk-opleidingscertificaten voor 2017. Hun kennis wordt beloond door middel van een certificaat.

Consumenten en projectontwikkelaars

Bouw & Wonen richt zich op de consumenten, VvE en grote projectontwikkelaars. De Installatie Vakbeurs en Klimaatvak is vóór in de hal, achter in de hal zit de Bouw & Wonen. Bezoekers van de twee vakbeurzen kunnen kosteloos doorlopen naar Bouw & Wonen, maar de consumenten kunnen niet naar de vakbeurzen. De Beurs Bouw & Wonen wordt gehouden op donderdag 30 en vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april. Donderdag is de overlappende dag met de Installatie Vakbeurs en Klimaatvak.

Gratis naar de beurs met installatie Totaal

Wilt u deze gecombineerde vakbeurzen bezoeken?

Vraag hier eenvoudig uw gratis E-tickets aan.

 

 

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement