Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs breiden samenwerking met Otib uit

Geplaatst op 13 juni 2018 door Redactie

Beursorganisator Easyfairs Evenementenhal breidt haar samenwerking met OTIB (Het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technische InstallatieBedrijf) verder uit voor Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs. Voorheen beperkte de samenwerking zich tot het Loopbaancentrum en de College Tour. Dit jaar breidt de samenwerking uit met nieuwe initiatieven als een netwerksessie voor ondernemende vrouwen en kennis- en demonstratiesessies op de beursvloer.

“We zijn erg blij dat we de samenwerking met OTIB intensiveren. De technische installatiebranche is met bijna 10.000 bedrijven en ruim 120.000 werknemers één van de grootste branches van Nederland. We werken al een aantal jaren succesvol met elkaar samen. Met het nieuwe concept waarbij Installatie en Elektro Vakbeurs gelijktijdig onder éék dak plaatsvinden, is dit het juiste moment om de samenwerking uit te breiden”, zegt Lejla Mistric namens de organisatie.

Netwerksessie voor ondernemende vrouwen

Eén van de nieuwe initiatieven in samenwerking met OTIB is een netwerksessie voor ondernemende vrouwen op dinsdag 11 september. Desiree Kon, mede-eigenaar en directeur van Installatiebureau KON en zeer betrokken bij nieuwe ontwikkelingen in de technische installatiebranche, neemt de vrouwen mee op het terrein van zorg, duurzame energie en duurzame inzetbaarheid van werknemers, werving en behoud van werknemers en het belang om vrouwelijke en mannelijke kenmerken optimaal te benutten. Belangstellenden kunnen zich via één van de twee beurswebsites aanmelden.

Werken op hoogte- rolsteigers

Er is dit jaar een praktijksessie ‘Werken op hoogte- rolsteigers’ te volgen op de beursvloer. De regels voor de opbouw van rolsteigers zijn verscherpt vanaf 1 januari 2018. In deze praktijksessie leren aanwezigen hoe ze zo goed mogelijk in de praktijk aan de nieuwe regelgeving kunnen voldoen. De sessie is iedere beursdag te volgen van 15.30 tot 16.15 uur en van 18.30 tot 19.15 uur. Na elke kennissessie is er tijd om individuele vragen te kunnen stellen.

RI&E en VCA

Er is ook een kennissessie op het gebied van de Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) en VCA. In deze sessie worden geïnteresseerden in vogelvlucht meegenomen door de wereld van RI&E, V&G-plan en VCA en leren ze de voordelen kennen van het werken met de digitale branche-instrumenten. Er is na afloop ruimte voor persoonlijke vragen. Deze sessie wordt iedere beursdag aangeboden van 17.00 tot 17.45 uur en van 19.30 tot 20.15 uur en vindt plaats in een aparte zaal nabij de beursvloer.

Vernieuwd: Het Loopbaancentrum

Het Loopbaancentrum wordt in een nieuw jasje gestoken. Bedrijven en instanties als Tutorial, Avans Plus, Deltion College Zwolle, OTIB, Installatiewerk Noord-Oost, Stichting Collegiale In- en Uitleenservice, Building Jobs en Metechnica informeren hier bezoekers over werkgelegenheid en opleidingsmogelijkheden. Dit jaar met een vernieuwde stand, waarbij alle partners de handen ineen slaan en afstappen van de aparte ‘hokjes’ bij de voorgaande edities.

College Tour

Ook een College Tour maakt weer onderdeel uit van het beursprogramma. De tour is dinsdagmiddag 11 september en is bedoeld voor mbo-leerlingen Elektro- en Installatietechniek (E&W Installatie). Exposanten geven tijdens de tour een toelichting op hun bedrijfsvoering en vacatures.

Datum 2018

De twee toonaangevende beurzen voor de installateur, Elektro Vakbeurs en Installatie Vakbeurs, zijn van 11 tot en met 13 september 2018 tijdens de Week van de installateur in Evenementenhal Hardenberg. Meer informatie: www.elektrovakbeurs.nl en www.installatie-vakbeurs.nl.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement