Installateurs gebruiken steeds vaker Loctite 55

Geplaatst op 23 januari 2017 door Redactie

Waar loodgieters en installateurs bij het afdichten van schroefdraden eerder nog hun toevlucht namen tot materialen als hennep en PTFE, lijkt de afdichtingsoplossing Loctite 55 steeds meer aan populariteit te winnen.

Loctite 55 is een oplossing die de business unit Adhesive Technologies van multinational Henkel heeft ontwikkeld voor het borgen en afdichten van pijpen en fittings van metaal en kunststof.
Henkel garandeert met dit product een lekvrije afdichting van schroefdraden.

De gebruiker kan de verbinding namelijk onmiddellijk afdichten, bij maximale druk én in de helft van de tijd die nodig is voor bijvoorbeeld afdichting met hennep en pasta.
De desbetreffende verbinding kan na bewerking met Loctite 55 tot maar liefst 90 graden worden teruggedraaid, zonder kans op lekkage. Daarnaast is het een schone toepassing, waardoor het aangenamer is om mee te werken dan andere producten en de gebruiker op schoonmaaktijd bespaart.

Loctite 55 is geschikt voor uiteenlopende materialen, zoals ijzer, staal, koper, chroom, nikkel, zink, roestvrij staal en kunststof. Het product is goedgekeurd voor toepassingen voor warm en koud water, drinkwater en gas (lpg), met temperaturen tot 130 graden en een druk tot 16 bar. Het product is gecertificeerd en goedgekeurd door de meest gerenommeerde instituten overal ter wereld.