Installatiebedrijf uit de provincie Zeeland

Geplaatst op 18 januari 2021 door Redactie

In de decemberuitgave van Installatietotaal was Niek Zandee van Installatiebedrijf Zuidweg - Zwartepoorte uit Heinkenszand in Zeeland aan het woord. Zuidweg - Zwartepoorte is installateur en adviseur voor zowel de particulier als de zakelijke klant, en dat al meer dan 100 jaar. Hoe gaat het bedrijf om met het coronavirus en wat is er voor hen veranderd?

„We zijn een no-nonsense bedrijf: we doen wat we beloven en beloven wat we doen”, laat Zandee weten. „We werken voor een brede klantenkring met een hecht en gemengd team van ervaren krachten en aanstormend technisch talent. Als professionals gaan we voor de beste kwaliteit en dat doen we omdat we graag willen dat klanten weer bij ons terugkomen, ook al mag dat best lang duren.”

„Wij bieden advies en leveren kant-en-klare oplossingen”, vervolgt Zandee. „Het installatiewerk wordt door onze eigen mensen uitgevoerd. Zo hebben we een breed relatienetwerk opgebouwd met klanten die weten dat ze op ons kunnen rekenen.” Ook in deze tijd van corona staat Zandee samen met zijn team klaar voor de klanten.

Er is de afgelopen maanden veel veranderd door het coronavirus. Hoe gaat u om met deze veranderingen? „Wij voldoen aan de gewenste corona-maatregelen en voorzien onze medewerkers van de benodigde bescherming. We spelen in op de actuele situaties door klantgericht te werken en door betrokken te zijn.”

Momenteel ligt, in de strijd tegen Covid-19, de nadruk op goed ventileren en frisse lucht. Wat kunt u de klant/opdrachtgever extra bieden? „Wij zijn momenteel diverse ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties aan het monteren en upgraden, zodat de klant verzekerd is van een goede ventilatie en frisse lucht.”

Kunnen of moeten ventilatiesystemen aangepast worden aan nieuwe inzichten op het gebied van de verspreiding van Covid-19? „Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Dat is geheel afhankelijk van de bestaande aanwezige installatie.”
Heeft u ook filters de het virus uit de lucht filteren? „De meest toegepaste filters zijn de standaarduitvoeringen. Wel belangrijk is om de filters en installatie te laten onderhouden en schoon te maken”.

Heeft de coronacrisis, en met name de twee golf, invloed op het werk in uw bedrijf? „Dat geldt voor ons allemaal. Iedereen in Nederland en de omliggende landen ondervindt direct en indirect de gevolgen. We hebben meteen in de eerste maanden intern de nodige aanpassingen gedaan, zodat onze werkzaamheden konden doorgaan.”

Is er al een ‘nieuw nu’ ontstaan? „Nee, dat vind ik van niet.”
Hoe kijkt u tegen de toekomst van de installatiebranche aan? „De toekomst zie ik positief tegemoet met veel noviteiten, innovaties en kansen op het gebied van duurzame technieken.”

Wat vindt u van het stikstofverhaal? Heeft dit invloed op uw bedrijf/werkzaamheden? „Het stikstofverhaal biedt nieuwe mogelijkheden. Ik zie het als een versnelling in diverse nieuwe duurzame technieken.”

Hoe speelt u in op gasloos? „Dat doen we door de klanten nog meer te attenderen op de duurzame technieken.”
Waarom heeft u voor de installatiebranche gekozen? „De reden dat ik voor het installatievak heb gekozen, is de honger naar de techniek, en de daarbij behorende ontwikkelingen.”

Zijn er genoeg jongeren die voor de installatietechniek kiezen? „Ja dat vind ik wel. Door middel van een goede werving hebben wij doorlopend jongeren in ons bedrijf.”

Hoe kan de techniek interessant gemaakt worden voor jongeren? „We zien dat jongeren voor de installatietechniek kiezen door ze te activeren, motiveren en kansen te bieden.”

Zijn er in de buurt opleidingen voor deze jongeren? „Ja die zijn er, op locatie in Goes en Brabant.”
Welke vakbeurzen bezocht u? „In voorgaande jaren bezocht ik de VSK in Utrecht en de Installatie Vakbeurs in Hardenberg.”
Wat is de meerwaarde van vakbeurzen voor uw bedrijfsvoering? „Dat is voor ons het kennismaken met nieuwe producten en noviteiten.”

Wat zouden de vakbeurzen kunnen doen om de beurs in deze tijd aantrekkelijk te maken en op welke manier zouden ze dat kunnen doen? „Zolang het coronavirus voortduurt, zijn er geen fysieke beurzen. De beurzen kunnen nu meer gaan digitaliseren om kennis te delen.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement