Installateur uit de provincie Noord-Holland

Geplaatst op 30 december 2020 door Redactie

In deze uitgave van Installatie Totaal is Joël van Duijvenbode van LIS Luchtinstallatie Specialisten uit Lisserbroek in Noord-Holland aan het woord. Hij vertelt onder meer over het belang van een goede ventilatie. Zeker in deze tijd is dat alleen nog maar actueler geworden. „Tegenwoordig is ventilatie een essentieel onderdeel van de werktuigbouwkundige installatie”, aldus Van Duijvenbode. „Vraaggestuurde kleppen op basis van CO2 uitstoot in de ruimtes garanderen dat de luchtkwaliteit optimaal is.”

Wat is het belang van het goed onderhouden van een ventilatiesysteem? „In de loop der jaren zullen de afzuigkanalen zeker verontreinigd worden. Dit zal ten koste gaan van de capaciteit en dus de luchtkwaliteit. Onderhoud is daarom belangrijk.”

Kun je een beschrijving van je bedrijf geven? „We zijn als LIS gespecialiseerd in het leveren en monteren van complete afzuigsystemen, luchtkanaalsystemen en bijbehorende appendages. Omdat wij zelf nauwe contacten met klanten en opdrachtgevers hebben, kunnen wij snel en efficiënt op vragen en wensen van onze relaties inspelen.”

Wat mag de klant verwachten van LIS Luchtinstallatie Specialisten? „Door onze ervaring en zorgvuldige benadering zijn wij inzetbaar in verschillende grote of kleine projecten, clean room of bouwput, nieuwbouw of renovatie. Wij gaan elke uitdaging aan. We staan voor inzet, flexibiliteit en kwaliteit in een veilige en nette organisatie. We vinden korte lijnen tussen directie, projectbegeleiding, voorbereiding, leveranciers en montage-ploegen belangrijk. Hierdoor kunnen wij snel anticiperen op gewijzigde situaties en de kwaliteit leveren die van LIS mag worden verwacht. LIS Luchtinstallatie Specialisten staat bekend om zijn flexibele houding. Dit zorgt ervoor dat deadlines en opleverdata zo strak mogelijk worden nagestreefd.”

Hoe ben je in de installatie techniek beland? „Ik ben als ZZP’er begonnen in de montage van luchtkanalen. Mijn voormalige compagnon is LIS luchtinstallatie gestart en in 2013 ben ik ingestapt als mede eigenaar.”

Wat is er mooi aan dit vak? „Wat ik mooi vind aan ons vak is het onderdeel zijn van de realisatie van een compleet project. Om het eindresultaat te zien na een oplevering van een project geeft mij elke keer weer een voldaan gevoel.”

Waarom zouden jongeren voor de vak kunnen kiezen? „Het monteren van luchtkanalen is divers werk. Je werkt zelfstandig op projecten door heel de regio. Zeker als je het leuk vindt om met je handen te werken is luchtkanalenmonteur een aanrader.”

Welke opleidingen zijn er en zouden opleidingen verbeterd kunnen worden? „Voor luchtkanalenmonteur is er helaas nog geen vakopleiding. Het zou mooi zijn dat, aangezien ons systeem een steeds belangrijker onderdeel wordt van de gehele installatie, hier meer de nadruk op gelegd wordt. Wel is het mogelijk om via de branchevereniging een certificaat LUKA-monteur te halen. In de voorbereiding en de montage hebben wij eigen, vaak intern opgeleide, medewerkers, die in het bezit zijn van alle veiligheidscertificaten (VCA/BHV) en de juiste trainingen hebben gevolgd. LIS hecht veel waarde aan veilig en verantwoord werken. Onze eigen projectleiding begeleidt de projecten van begin tot einde.”

Waar haal je tegenwoordig je informatie vandaan nu er geen vakbeurzen zijn? „Via mailing en de vertegenwoordigers van onze leveranciers.”

LIS Lucht Specialisten
Gansoord 7
2165 BA Lisserbroek
telefoon: 0252 751886
website: www.lis-lucht.nl

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement