Installateur uit de provincie ..... Noord-Brabant

Geplaatst op 07 oktober 2019 door Redactie

CV-SERVICES v.o.f. in Eindhoven is opgericht in 1983. Jos van Wijngaarde-Kneepkens (samen met zijn vrouw Noor eigenaar van het bedrijf): “Wij richten ons hoofdzakelijk op de particuliere markt; onderhoud en het oplossen van storingen en mankementen zijn ons dagelijks werk.”

Dienaangaande volgen wij de cursusdagen die de fabrikanten ons aanbieden. CV-SERVICES v.o.f. is aangesloten bij Q-Install en door hen erkend. Jaarlijkse ballotage is inherent aan hun werkwijze, de installateur wordt op locatie bezocht en geballoteerd.
Met welke disciplines houdt u zich bezig? Wij staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als ‘Installatiebedrijf inzake het leveren en installeren van gasgestookte toestellen alsmede het onderhoud én service van deze apparaten.’ Verder nemen wij het onderhoud op ons van luchtbehandelingsunits.

Waarom heeft u gekozen voor de installatietechniek? Het is voor een installateur prettig werken indien de volledige kennis aanwezig is en een perfecte feedback met de fabrikant mogelijk is, gecombineerd met een goede outillage, zowel in de bedrijfsbus als het magazijn.
Wat vindt u zo mooi aan uw vak? Het directe contact tussen cliënt en ons bedrijf leeft. In onze vaste jaarrondes zien wij telkens dezelfde cliënten weer, we kennen elkaar, we weten de weg op elke locatie. Kortom: het is heel herken-baar, en toch zó dat elk adres weer een uitdaging is. Een combinatie van persoonlijk contact, het uitvoeren van het onderhoud zoals de fabrikant voorschrijft, het meten en inregelen van de toestellen, het blijft leuk.

De overheid wil dat we gasloos worden: is dat haalbaar? Als enige land in Europa wil men hier het aardgasnet afsluiten. De Nederlandse consument wordt horendol van deze bijna dagelijkse informatie, ons kantoor lijkt af en toe wel een huisartsenpraktijk.
Hoe denkt u erover? Ons devies luidt: eerst ontwikkelen en dan pas op de markt brengen. Een woning die is voorzien van een warmtepomp laat een huis zien waarin de gebruiker, slechts met discipline en gefaseerd, in de praktijk alsnog een laag comfort heeft door het lage vermogen. Verder is de installatie vaak te groot in volume en de aanschafprijs veel te hoog.

Wat heeft de installatietechniek jongeren te bieden? Om ons heen horen wij vaak dat de belangstelling sterk afneemt en men kiest voor een andere stroming, er is nu veel onduidelijkheid en onrust. Persoonlijk twijfel ik ook ernstig of ik deze langdurige opleiding nu, anno 2019, nog wel zou beginnen. Nieuwe instromers in de installatietechniek zullen we niet alleen moeten interesseren in deze branche, maar ook de motivatie bijbrengen, om reden dat de huidige aardgasverhalen geen goed doen aan het onderwijs en de praktijk.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement