Installateur uit de provincie Limburg

Geplaatst op 31 januari 2024 door Redactie

In de decemberuitgave van Installatie Totaal werd Keijsers Martens Elektro- en Installatietechniek, in de schijnwerpers gezet. „Wij zijn Keijsers Martens, een innovatief familiebedrijf in de elektro- en werktuigbouwkundige installatietechniek in het Noord-Limburgse Ysselsteyn”, laat het team weten. „We bestaan al 123 jaar en we hebben 65 enthousiaste medewerkers.”

In mei 2018 is Keijsers Manders Installatietechniek en Elektro Martens Installatie samen verder gegaan onder de naam Keijsers Martens Elektro- en Installatietechniek. Het bedrijf is ontstaan uit een fusie van twee vertrouwde familiebedrijven met roots in de regio Noord-Limburg. Dagelijks werkt dit bedrijf voor mooie opdrachtgevers in de regio.

Waarom hebben jullie gekozen voor installatietechniek? „Omdat wij een familiebedrijf zijn en Edwin, eigenaar van Keijsers Martens Elektro- en Installatietechniek wilde graag in de voetsporen van zijn vader Vé Kejisers treden. Daarom heeft hij voor dit vak gekozen.”

Wat zijn de kenmerken van een goede installateur? „Vakkennis is erg belangrijk. Een goede installateur levert kwaliteit en gaat met de nieuwe ontwikkelingen mee. Ook vinden wij aandacht voor persoonlijk contact en goede service erg belangrijk.”

Kiezen jullie als team in de huidige economie voor specialisatie of verbreding van uw dienstenpakket?
„Wij zijn een totaalinstallateur voor elektro- en installatietechniek. Omdat wij beide specialisaties in huis hebben, bieden wij graag complete installaties. Wij specialiseren ons in de utiliteit en industrie, service en onderhoud, en ook inspecties en keuringen. Wij zijn bij veel bedrijven huisinstallateur.”

Duurzame installaties spelen een steeds grotere rol. De ontwikkelingen gaan hard. Hoe houden jullie de kennis up-to-date? „Wij zorgen dat ons personeel regelmatig cursussen en trainingen volgt om up-to-date te blijven.”

Van het gas af is een hot item. Hoe pakken jullie dit aan? „We adviseren de klant graag in de mogelijkheden. Daarin zijn warmtepompen een hot item.”

Merken jullie dat de vraag naar warmtepompen en zonnepanelen gestegen is? „Ja, bedrijven willen graag verduurzamen.”

In het vak is de laatste tien jaar veel veranderd. Wat is de meest opmerkelijke verandering? „Dat de installatietechniek een meer belangrijke rol heeft gekregen op de bouw. Waar installatietechniek voorheen een klein onderdeel was, is deze nu steeds groter geworden.”

Hebben jullie genoeg personeel of is er bij jullie ook een schreeuwend gebrek aan goed opgeleide vakmensen? „We hebben veel goede vakmensen. We investeren dan ook in opleidingen en trainingen om ons te specialiseren en up-to-date te blijven. Wel kunnen wij altijd nieuwe vakmensen gebruiken. Neem eens een kijkje op onze website: www.werkenbijkeijsersmartens.nl.”

Wat heeft installatietechniek jongeren te bieden? „Installatietechniek is erg divers en vernieuwend. Als je graag uitdaging hebt, met de nieuwste technieken en graag met je handen werkt is dit het vak voor jongeren. Ook heb je in de installatietechniek een goed salaris.”

Hoe kan de techniek interessant gemaakt worden voor jongeren? „Wij doen ons best om te laten zien hoe leuk en divers het vak is. Ook vinden wij belangrijk dat er naar de jongeren geluisterd wordt, en dat bedrijven meegaan met de tijd en interesses van de jeugd. Zij zijn de toekomst. Wij investeren graag in onze mensen, en daarom worden de leerlingen goed opgeleid door onze vakmensen. Ook is het (niet alleen in de techniek) belangrijk dat de bedrijfssfeer goed is. Dus zorgen we er niet alleen voor dat het werk uitdagend en leuk is, maar ook de aspecten daaromheen. Zoals bijvoorbeeld voor de ontspanning sportmogelijkheden, leuke bedrijfsfeestjes en een fijne werksfeer.”

Welke vakbeurs vinden jullie het interessantste om te bezoeken? „VSK-beurs en de Elektrotechniek jaarbeurs.”

Is jullie kijk op vakbeurzen de afgelopen jaren veranderd? „Ja, door de tijd van nu wordt de nieuwe informatie op andere manieren al veel gedeeld.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement