Installateur uit de provincie Limburg

Geplaatst op 31 mei 2021 door Redactie

In de april uitgave van Installatietotaal vertelt Hens Kuppen van Installatiebedrijf Kuppen over het bedrijf van zijn broer Huub en over wat er speelt in de markt. „Wij zijn een verwarmingstechnisch installatiebedrijf dat zich voornamelijk richt op de particuliere markt en we bestaan inmiddels al 13 jaar. We zijn nog altijd sterk groeiend en we richten ons met name op service en onderhoud aan centrale verwarmingssystemen. Met 6 medewerkers in de buitendienst en 2 parttime medewerkers in de binnendienst bedienen we ruim 2500 klanten binnen de regio Parkstad en regio Zuid-Limburg.”

Het heeft even streng gevroren. Zijn er meer storingen bij cv-ketels of na de sneeuwval meer lekkages? „Tijdens de vorstperiode hebben we meer storingen binnengekregen, maar hoofdzakelijk van bevroren waterleidingen en van nieuwe klanten. Bestaande klanten laten regelmatig hun cv-ketel onderhouden en hebben mede daardoor weinig storingen tussentijds.”

Hoe speelt u in op gasloos? „In onze onderneming hebben we hier weinig mee van doen. In bestaande woningen (geen nieuwbouw) is een flinke investering noodzakelijk om gasloos te gaan en daarom is die vraag bij onze klanten niet of nauwelijks aanwezig.”
De coronacrisis blijft maar doorgaan. Hoe slaat uw bedrijf zich door de coronacrisis heen? Is er de afgelopen maanden veel veranderd door het coronavirus? „Ten eerste staat de veiligheid van onze klanten en medewerkers voorop. Wij vragen klanten afstand te houden van de monteur of mondkapjes te dragen, de klant tekent niet meer zelf de werkbon en bij klachten blijft de monteur vanzelfsprekend thuis. Door het regelmatig uitvallen van monteurs en een toenemend aantal nieuwe klanten, wordt de werkdruk natuurlijk wel hoger. Tot nu toe slaan onze monteurs zich hier prima doorheen. Ze blijven ondanks de drukke periode zorgvuldig werk leveren en klantvriendelijk. Helaas doen we werkopnames momenteel zoveel mogelijk online in plaats van ter plekke en moeten we het kopje koffie met de klant overslaan. We hopen dat we dit in de nabije toekomst wel weer kunnen oppakken, want we ervaren het gebrek aan persoonlijk contact toch als een gemis.”

Waarom heeft u voor de installatiebranche gekozen? „Ik werk graag met zowel mijn handen als mijn hoofd, bovendien is een leuke bijkomstigheid dat je in dit werk ook sociaal contact hebt met klanten. Je kunt ze helpen vanuit je deskundigheid in dit vakgebied. Dat geeft een goed gevoel en maakt het werk iedere dag anders.”

Uw bedrijf is een Kenteq leerbedrijf. Wat betekent dit voor u en voor de opleiding van jongeren? „Aan de ene kant is het voor ons als opleider leuk om onze kennis door te geven aan jonge mensen, aan de andere kant krijgen we ook nieuwe ideeën door het werken met hen. Het maakt ons bedrijf dynamisch. Zo zijn we altijd in beweging.”

Zijn er genoeg jongeren die voor de installatietechniek kiezen? „Helaas niet. Er is een tekort aan service- en installatietechnische leerlingen.”

Hoe kan de techniek interessant gemaakt worden voor jongeren? „Wellicht helpt meer adverteren door het leerwezen en de overheid.”

Mist u de vakbeurzen? Hoe komt u nu aan nieuwe informatie? „Zeker missen we de vakbeurzen, maar gelukkig hebben we het internet en google, dus daar maken we gretig gebruik van om aan informatie te komen.”

Installatiebedrijf Kuppen
Merkelbeekerstraat 73
6441 KK Brunssum
Telefoon: 045 785 4299
website: www.installatiebedrijfkuppen.nl

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement