Installateur uit de provincie Groningen

Geplaatst op 25 februari 2021 door Redactie

In de februari uitgave van Installatietotaal magazine komt Maurice Schippers van Schippers & Kuilman Totaalinstallateurs uit Groningen aan het woord. De klant kan bij deze totaalinstallateur terecht voor alle installatiewerkzaamheden. Een van de specialiteiten van dit bedrijf is het plaatsen van groepenkasten, die gecertificeerd opgeleverd worden. Maar ook voor kwaliteits cv-ketels als Intergas , Nefit , Vaillant en Remeha en sanitair is Schippers & Kuilman Totaalinstallateurs een vertrouwd adres.

„We zijn gespecialiseerd in duurzame energie als warmtepompen en zonnepanelen”, geeft Schippers aan. „We leveren ook pelletketels en pelletkachels. We zijn dealer van Artel.”

Schippers & Kuilman Totaalinstallateurs werkt voor particulieren, grote woningbouwverenigingen en VVE’s in Groningen en omstreken. „We zijn zeer gedreven in het oplossen van storingen”, aldus Schippers. „Of het nu gaat om storingen in het elektra of de cv. Het wordt door ons opgelost. Wij staan garant voor kwaliteit en veiligheid van de klant. Bijvoorbeeld bij een elektrotechnische installatie wordt de keuring uitgevoerd door onze gespecialiseerd opgeleide vakmensen. Ze fotograferen de installatie met onze Thermografiecamera. Die detecteert de kleinste onregelmatigheden, zelf nog voordat deze tot problemen kunnen leiden. Een snelle diagnose verkleint de kans op een onverwachte productiestop.”

Hoe slaat deze totaalinstallateur zich door de coronacrisis heen? Is er de afgelopen maanden veel veranderd door het coronavirus. Hoe gaat u om met deze veranderingen? „Nee alleen vorig jaar in maart en april viel het stil. Mensen belden toen afspraken af, maar nu doen ze dat niet meer. De coronacrisis heeft invloed op het werk in ons bedrijf, dat is een ding wat zeker is. Eén van de vereisten is om de medewerkers veilig te houden.”

Momenteel ligt, in de strijd tegen Covid-19, de nadruk op goed ventileren en frisse lucht. Wat kunt u de klant/opdrachtgever extra bieden? „Niet veel anders dan anders. Er komen wel meer vragen van bedrijven en consumenten over hoe het zit met ventilatie, recirculatie of infiltratie.”

Kunnen of moeten ventilatiesystemen aangepast worden aan nieuwe inzichten op het gebied van de verspreiding van Covid-19? „Nee, meestal niet.”

Komen er bij u ook vragen binnen over het desinfecterende UV-C licht dat in bijvoorbeeld kleedkamers wordt gebruikt? „Nee, die vragen zijn hier nog niet binnengekomen.”

Hoe speelt u in op gasloos? Heeft dit onderwerp in Groningen meer aandacht dan elders in het land? „Nee dit speelt in Groningen niet in het bijzonder.”

Waarom heeft u voor de installatiebranche gekozen? „Het is een leuk vak. En ik zie de toekomst van de installatiebranche positief tegemoet.”

Zijn er genoeg jongeren die voor de installatietechniek kiezen? „Nee, er zijn te weinig jongeren die voor dit vak kiezen.” Hoe kan de techniek interessant gemaakt worden voor jongeren? „Ja dat is de vraag. Als we dat eens wisten. In de buurt zijn er genoeg opleidingen voor deze jongeren.”

Mist u de vakbeurzen? Hoe komt u nu aan nieuwe informatie? „Ja, de vakbeurzen mis ik soms wel. Nieuwe informatie krijg ik nu voornamelijk via de groothandels.”

Schippers & Kuilman Totaalinstallateurs
Grondzijl 21
9731 DG Groningen
T+31(0)50-5492528
www.schippers-kuilman.nl

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement