Installateur uit de provincie Gelderland

Geplaatst op 29 december 2021 door Redactie

In de decemberuitgave van Installatietotaal magazine is Menno Grootherder van Grootherder Installatietechniek aan het woord. Grootherder Installatietechniek is een allround installatiebedrijf en verzorgt al het voorkomende installatiewerk in en rond het huis. Het bedrijf is gespecialiseerd in: loodgieterswerk, elektrawerk, cv-installaties aanleggen, hydraulisch inregelen, cv-ketel vervanging, aanpassingen in de meterkast, badkamer, wc en keuken plaatsen en renovatiewerkzaamheden. „Ik run mijn bedrijf alleen als zzp-er. Ik werk met veel plezier en lever graag mooi werk.”

Waarom heeft u gekozen voor installatietechniek? „Omdat ik het installatievak een mooi, uitgebreid vak vind.”
Wat zijn de kenmerken van een goede installateur? „Als installateur is het belangrijk om klantvriendelijk te zijn en met de klant mee te denken. Ik wil graag goed en degelijk werk leveren.”

Kiest u in de huidige economie voor specialisatie of verbreding van uw dienstenpakket? „Ik heb mij gespecialiseerd in het hydraulisch/waterzijdig inregelen van cv-installaties.”

Duurzame installaties spelen een steeds grotere rol. Heeft u de kennis in huis of anders: hoe blijft u up-to-date? „Wanneer er vraag is naar een duurzame installatie kom ik samen met mijn vertegenwoordiger kijken bij de klant, zodat we de meest optimale installatie kunnen leveren.”

Welke trends komt u tegen in de installatietechniek? „Momenteel zijn er twee grote trends in de installatietechniek en dat zijn de warmtepompen en de zonnepanelen. Daar is heel veel vraag naar.”

Is het vak de laatste tien jaar veel veranderd? „De afgelopen tien jaar zijn er veel veranderingen geweest, zoals het waterzijdig inregelen van cv-installaties.”

Heeft u genoeg personeel of is er bij u ook een schreeuwend gebrek aan goed opgeleide vakmensen? „Dat probleem speelt niet binnen mijn bedrijf omdat ik zzp-er ben.”

Wat heeft installatietechniek jongeren te bieden? „De installatietechniek heeft jongeren heel veel te bieden. Meer dan dat ze in eerste instantie misschien denken. Het is uitdagend en afwisselend werk.”

Sluiten opleidingen aan bij de praktijk? „De jongeren leren de basiskennis op school. Verdere kennis leren ze vooral in de praktijk.”

Hoe kan de techniek interessant gemaakt worden voor jongeren? „Er moet meer reclame gemaakt worden over hoe uitgebreid het vak is en wat je allemaal kunt doen binnen de installatietechniek.”

De vakbeurzen zijn weer van start gegaan. Welke beurs vindt u het interessantste om te bezoeken. Heeft u de afgelopen tijd de vakbeurzen gemist? Hoe kwam u nu aan nieuwe informatie? „Ik ben naar de Installatie Vakbeurs in Hardenberg geweest, maar die viel erg tegen. De volgende beurs waar ik naar toe ga, is de VSK. Daar ga ik graag naar toe.”

Grootherder Installatietechniek
Kruisenkstraat 17
6971 BB Brummen
T 06 23562341
E info@grootherder-installatietechniek.com

Tekst: Carla van der Meer

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement