Installateur uit de provincie Drenthe

Geplaatst op 16 oktober 2023 door Redactie

In de oktoberuitgave van Installatie Totaal is Jeanet Sjabbens van het gelijknamige installatiebedrijf aan het woord. Achter de dorpsgevel aan de Hoofdstraat in het centrum van Diever schuilt sinds 1975 een groot familiebedrijf. „Met passie voor het vak en ruim 45 jaar ervaring in de installatietechniek en consumentenelektronica kan de klant bij Installatiebedrijf / Electroworld Dick Sjabbens rekenen op kwaliteit, innovatie, persoonlijke service en verduurzaming. Daar gaan we voor”, zegt Jeanet Sjabbens.

„Samen met een geweldig team van zo’n 45 collega’s werken wij elke dag aan diverse projecten en klussen. Samen staan we sterk en helpen we elkaar. Of het nu gaat om het plaatsen van een buitenkraan, renovatie, verduurzamen van een woning of een nieuwbouwproject voor zowel zakelijke als particuliere projecten.”

Wat zijn de voordelen van de combinatie van een installatiebedrijf en Electroworld? „Door onze expertise en ons enthousiasme in het installatievak te verenigen met het leveren van hoogwaardige producten, brengen we de beste aspecten van deze twee werelden samen. Onze medewerkers bieden doelgericht advies en staan klaar om de klant te assisteren bij het vinden van de juiste producten. Als partner van Electroworld, een prominente inkooporganisatie in Europa, kunnen we altijd concurrerende prijzen garanderen in onze winkel. In onze Electroworld-winkel in Diever is, naast huishoudelijke apparaten, keukeninbouwapparatuur en een divers assortiment van beeld- en geluidsinstallaties te vinden. De apparaten zijn vaak uit voorraad leverbaar en worden thuis geleverd en geïnstalleerd. Ook voor onderdelen en installatiematerialen kunnen klanten bij ons terecht.”

Waarom heeft u gekozen voor installatietechniek? „Doen waar je hart ligt, samen met een geweldig team collega’s. Het is de passie voor techniek die wij met elkaar delen. Dagelijks werken we met plezier en passie aan de meest uitdagende technische projecten. Geen dag is hetzelfde en er liggen voor de toekomst nog zoveel uitdagingen in de techniek. Want hoe technisch ook, het is en blijft mensenwerk. Hoe mooi is het om daar een aandeel in te mogen leveren?”

Kiest u in de huidige economie voor specialisatie of verbreding van uw dienstenpakket? „Dit is niet los van elkaar te zien. We moeten ons elke dag blijven specialiseren in nieuwe technieken en regelgeving. Hier geldt natuurlijk wel: schoenmaker blijf bij je leest.”

Duurzame installaties spelen een steeds grotere rol. De ontwikkelingen gaan hard. Hoe houdt u uw kennis up-to-date? „Tegenwoordig zijn duurzame installaties niet meer weg te denken. Wij helpen als gespecialiseerde installateur bij het zoeken naar passende oplossingen om nieuwbouw- of bestaande woningen te verduurzamen. Er zijn tal van mogelijkheden om duurzaam of energieneutraal door het leven te gaan. Onze medewerkers beschikken over kennis van de nieuwste ontwikkelingen en technieken. Hierdoor kunnen wij onze klanten de beste adviezen geven op het gebied van energieverbruik, wooncomfort en gebruiksgemak. Gelukkig zit innovatie en verantwoord ondernemen in het dna van onze medewerkers verweven.”

Van het gas af is een hot item. Hoe pakt u dit aan? „Dit is echt maatwerk en begint met het goed isoleren van een woning. Onze gespecialiseerde mensen staan klaar om alle onduidelijkheden die een klant heeft op het gebied van duurzaamheid weg te nemen en te voorzien van een transparant advies op maat. Of het hier nu gaat om een warmtepomp, vloerverwarming, zonnepanelen of heatpipes: het is en blijft maatwerk met persoonlijke adviezen.”

Merkt u dat de vraag naar warmtepompen en zonnepanelen gestegen is? „Het plaatsen van warmtepompen en het verduurzamen en gasloos maken van woningen is de vraag afgelopen jaren natuurlijk enorm gestegen. We hebben hier al meer dan 15 jaar ervaring in.”

Wat zijn de kenmerken van een goede installateur? „Onze medewerkers zijn het kloppende hart van het bedrijf. Of ze nu 16 of 50 jaar zijn, wij leiden onze mensen graag op tot allround techneuten en helpen ze om vakspecialist te worden. De techniek staat nooit stil dus we blijven iedere dag leren.”

Wat heeft de installatietechniek jongeren te bieden? „Uit een onderzoek van Techniek Nederland blijkt dat werken in de techniek gelukkiger maakt dan ander jobs. Elke dag is anders en op elk niveau van niveau 2 tot hbo zijn er veel uitdagingen. Wij hebben het liefst jongens of meisjes van een jaar of 16, die we scholen tot all-round installateur. De installatietechniek wordt steeds complexer. Het een is niet meer los te zien van het ander. Iedereen roept je moet van het gas af, maar daar is veel kennis en engineering voor nodig. Voor een warmtepomp bijvoorbeeld moet van alles doorgerekend worden. Die plaats je niet zomaar. Daar moet je wel de juiste mensen voor hebben. Onze werknemers hebben in ons familiebedrijf veel werkplezier in een baan die ertoe doet. Ze laten iets moois achter en ze hebben tevreden klanten. Ze willen met hun handen werken, want niet iedereen wil de hele dag op kantoor zitten. Het vak is heel complex maar ook heel mooi.”


Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement