Installateur bereid je voor op de 'gasketelwet'!

Geplaatst op 25 juni 2019 door Redactie

Als werken aan cv-ketels uw vakgebied is dan kunt u alvast beginnen met de voorbereiding op de aankomende wettelijke certificeringsregeling voor installateurs van gasverbrandingstoestellen, informeert InstallQ.nl op haar website. 
Zij geven aan dat de Tweede Kamer de certificeringsregeling al heeft aangenomen en de Eerste Kamer zal vrijwel zeker ook in het najaar wel akkoord gaan.

Wat zal dit voor installateurs gaan betekenen? Dit kunt u lezen op de website van InstallQ.
Hier kunt u ook een kanttekening lezen van InstallQ bij de nieuwe wet (29 juni 2019) en de reactie van InstallQ op de voorgestelde wijziging in het Bouwbesluit (5 april 2019).

Via een pagina op TechniekNederland.nl vindt u een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden over onder meer certificering, vakbekwaamheid en bijscholing. Ook staat op deze pagina een stappenplan (roadmap) naar de CO-certifiering. 

Over InstallQ
De stichting InstallQ is beheerder en uitvoerder van kwaliteitsregelingen voor de installatiebranche. Bij InstallQ zijn circa 7.300 installatiebedrijven erkend. Daarnaast treedt InstallQ op als schemabeheerder voor certificeringsregelingen. In totaal kent InstallQ rond de 1.000 gecertificeerde bedrijven. InstallQ is in januari 2019 ontstaan uit een fusie tussen KvINL en Sterkin.
Reacties

J.K. Boks

19 september 2019 om 08.27 uur

geen enkele garantie dat met certificering de gasinstallaties beter worden, er is geen controle op wat de consument maar ook bedrijven voor installateur neemt. het is chaos in installatieland

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement