Innovatieve WTW-unit maakt vraaggestuurde, energiezuinige en fluisterstille ventilatie mogelijk

Geplaatst op 09 november 2018 door Redactie

Richting 2020 groeit de aandacht voor duurzame en energiezuinige gebouwinstallaties. Ook in de particuliere woningbouw, waar warmteterugwinsystemen het steeds vaker winnen van natuurlijke ventilatieoplossingen. BUVA speelt hierop in met een state-of-the-art WTW-unit, waarin high-end specificaties zoals een zeer hoog rendement, een lage energieopname en een fluisterstille werking slim gecombineerd worden met een geavanceerde klokprogrammaregeling, app-sturing en constante flow-regeling. En dat alles tegen een zeer gunstige prijs!

“Bij de ontwikkeling van onze BUVA EcoStream WTW-unit hebben we nadrukkelijk rekening gehouden met de wensen van bewoners én installateurs”, vertelt Steven van den Bergh, productmanager bij BUVA. “Het resultaat is één warmteterugwinunit die met > 97% het hoogste warmteterugwinrendement van de markt behaalt. De toepassing van een warmtewisselaar met kanalen in driehoekverband zorgt voor een maximaal contactoppervlak en een betere warmteoverdracht tussen de afgezogen, warme binnenlucht en aangezogen, frisse buitenlucht.”

De EcoStream functioneert volledig autonoom. In het systeem zijn sensoren opgenomen die permanent de luchtvochtigheid en het CO₂-niveau in de woning meten. Hierop zal de WTW-unit automatisch zijn ventilatiecapaciteit aanpassen. Een koppeling met het WiFi-netwerk maakt eenvoudig beheer via de smartphone mogelijk, waardoor bedieningen en displays in de woning zelf niet meer aan de orde zijn.