Innovatieve demonstratietrailer Van den Berg Afvoerputten

Geplaatst op 28 november 2018 door Redactie

“We hebben deze demonstratietrailer speciaal laten bouwen voor gebruik op beurzen en gerichte demonstraties bij groothandels” vertelt Joost van den Berg. Samen met zijn broer Joey en zus Femke is hij directeur/eigenaar van Van den Berg Afvoerputten in Lelystad.

Demonstratie op balie-ochtenden

“Wij zijn dan ook een echt traditioneel familiebedrijf” legt hij uit. “Onze opa Henk van den Berg is het bedrijf begonnen in 1959, later voortgezet door zijn zoon Henk, onze vader dus. En nu hebben wij het stokje overgenomen. Als ik met de demonstratietrailer op pad ga, doe ik dat samen met Hans Engelbertink, een oom. We hebben deze trailer laten ontwerpen om de installateur op locatie zo veel mogelijk onze producten te laten zien – en voelen. Ze kunnen de producten vastpakken en vergelijken. Producten die overigens zonder uitzondering in Nederland worden gefabriceerd.”

In de innovatieve en interactieve demonstratietrailer, die afgelopen september tijdens de Installatie Vakbeurs 2018 in Hardenberg werd geïntroduceerd, is van het complete assortiment van Van den berg Afvoerputten een voorbeeld aanwezig. De trailer is voorzien van een videosysteem en er is een ruime voorraad documentatiemappen aanwezig, om uit te delen aan geïnteresseerden.

“Twee keer per week zijn wij met de demonstratietrailer bij groothandels, voor zogeheten balie-ochtenden”

“Wij merken soms dat beursbezoek uit de installatiebranche wat terugloopt. De installateur heeft vaak geen tijd, hij heeft het momenteel weer drukker sinds de economie weer aantrekt. Dus hebben we een alternatief bedacht in de vorm van deze demonstratietrailer – wij zoeken de installateur zelf op. Twee keer per week geven wij met z’n tweeën demonstraties bij groothandels, de zogeheten ‘balie-ochtenden’. We zorgen dat er dan altijd wat lekkers is voor klanten en medewerkers. In de toekomst willen we die balie-ochtenden ook gaan geven bij installatiebedrijven en bijvoorbeeld architectenbureaus.”

Garantie voor waterdichte montage

Van den Berg Afvoerputten levert een uiterst breed assortiment (afvoer)putten, douchegoten en roosters voor alle denkbare toepassingen, variërend van rvs tot kunststof. Sinds begin deze eeuw is er in toenemende mate vraag naar producten in een designuitvoering; op dat gebied heeft Van den Berg dan ook een uitgebreid scala van producten in huis.

“Nieuwe app die de installateur inbouwafmetingen en installatie-instructies geeft”

Naast de gloednieuwe demonstratietrailer werd op Installatie Vakbeurs Hardenberg een nieuw product geïntroduceerd: een ABS kunststof doucheput met roestvrij stalen rand en rooster. Zowel leverbaar met zij- (artikelnr. 1807) als onderuitlaat (artikelnr. 1907). De doucheput heeft een afmeting van 146 bij 146 mm en is standaard voorzien van een fabriek-gemonteerd waterdicht membraan van 500 x 500 mm. “Dit is een echte noviteit!” aldus Joost van den Berg. Het puthuis is bovendien voorzien van een zandhuid. Het ABS kunststof puthuis heeft boven de flens en het membraan kleine extra openingen om eventueel water dat langs de bovenzijde kan lekken correct afvoert. Rand en rooster zijn 360 graden draaibaar en in hoogte verstelbaar voor gemakkelijke installatie. De inbouwhoogte is bijzonder laag (slechts 85 mm), wat de doucheput overal toepasbaar maakt.

“Het gepolijst roestvrijstalen oppervlak geeft de bovenzijde van de doucheput een fraai uiterlijk. Dit biedt de installateur dé oplossing voor een gegarandeerd waterdichte montage.”

Een handige, professionele app

Joost van den Berg: “Een andere noviteit die wij sinds kort bieden, is onze nieuwe app, beschikbaar en werkzaam voor zowel de installateur als de consument. Voor die laatste doelgroep is het een handige product-keuzehulp. De installateur kan middels de app de barcode op ons product scannen, en krijgt dan de inbouwafmetingen en voorbereidings- en plaatsingsinstructie in beeld. Op die manier maken we het installateurs zo gemakkelijk mogelijk om met onze producten te werken.”

Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om passende producten te vinden voor de betreffende klus, direct foto’s te delen bij een vraag naar onderdelen, een productblad te delen met de klant en de dichtstbijzijnde verkooppunten te vinden. “Zo kan de vakman volledig op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste ontwikkelingen op afvoergebied.
Als familiebedrijf zijn wij klaar voor de toekomst, en onze vaste slogan ‘Drains designed to perfection!’ gaan wij zeker waarmaken.”

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement