Innovatief waterfilter voor schoon drinkwater

Geplaatst op 14 augustus 2020 door Redactie

Het Druppa waterfilter is een innovatief en veilig filter dat onveilige stoffen uit leidingwater verwijdert. Nooit eerder werd er in Nederland een filter ontwikkeld waarmee zo veel lood én andere stoffen uit drinkwater gefilterd konden worden. Bovendien verbetert het filter de smaak van het kraanwater, waardoor drinkwater lekkerder en veiliger wordt.

De voordelen van Druppa

Druppa is een echt Nederlands ontwerp. Het waterfilter is nieuw in zijn soort. Niet alleen levert Druppa schoon en veilig drinkwater op, maar onze oplossing is ook milieuvriendelijk. Het is niet meer nodig om plastic flessen water in de supermarkt te kopen om schoon en gefilterd water te kunnen drinken. Met Druppa geniet de klant van veilig water uit de eigen kraan. Het Druppa waterfilter helpt daarmee bij het reduceren van de plastic soep.

Lood in kraanwater

Lood kan bij een kleine hoeveelheid al gevolgen hebben op de gezondheid. Voor jonge kinderen kan lood gevolgen hebben op de ontwikkeling van het centraal zenuwstelsel, waar het bij ouderen een negatieve invloed kan hebben op de nieren. In 1960 is besloten de aanleg van loden leidingwatersystemen te verbieden, toen duidelijk werd dat er ook lood in het drinkwater terecht kwam. Hoewel veel huishoudens en gebouwen sindsdien hun leidingen hebben vervangen, zijn er naar verwachting nog 100.000 tot 200.000 huishoudens die wel loden leidingen hebben. Het RIVM concludeert uit recent onderzoek (2019) dat deze huishoudens meer lood binnenkrijgen dan dat als veilig wordt beschouwd door de Europese drinkwaternorm.

De oplossing voor onveilig kraanwater: het Druppa waterfilter

Gelukkig is er een oplossing, in de vorm van het Druppa waterfilter. Dit filter is uitvoerig getest door gelood water te maken dat net zoveel lood bevat als het water in veel van de praktijkgevallen. Met gebruik van het Druppa waterfilter is drinkwater voor 98% vrij van zware metalen, en is loodhoeveelheid in het drinkwater minder dan de gestelde maximumnorm. Ook wordt 50% van de pesticides, PFAS, antibiotica en medicijnresten uit het water gefilterd. Niet alleen is het water hierdoor veiliger, maar ook zorgt het filter voor water dat 98% vrij is van stoffen die een vieze smaak veroorzaken.

Waar is Druppa verkrijgbaar?

Druppa werkt samen met diverse dealers, waaronder Boshuis in Vuren, UNIQUE Waterontharders in Kampen, Aqua Delight in Leeuwarden en Soft Water Systems, gevestigd in Etten-Leur.