Innovatief en toekomstgericht

Geplaatst op 12 september 2018 door Redactie

De veranderingen gaan snel en dat geldt niet alleen voor de technologie, maar ook zeker voor de markt en de klanten. Duurzaamheid is al lang geen loze kreet meer. En dat vraagt om nieuwe innovatieve klimaatsystemen en producten die het woon- en werkklimaat van mensen verbeteren. En bij RIHO Climate Systems weten ze dat als geen ander. RIHO Climate Systems ontwerpt, fabriceert en installeert klimaatsystemen gericht op het toekomstbestendig maken van de complete energiehuishouding. Voor nieuwbouw en renovatie. Innoveren en investeren op diverse terreinen. In systemen, producten en in mensen.

Nieuwe lasrobot

Innoveren en investeren, een voorbeeld: onlangs werd er een nieuwe lasrobot in gebruik genomen. Deze ultramoderne lasrobot (Valk Welding) heeft 6 assen en een extra elleboogas. Ideaal voor MIG/MAG lassen en las- en snijtoepassingen. Meer vermogen, meer functies en bereik, minder energieverbruik en kortere cyclustijden. Wilbert Harmsen, projectleider bij RIHO: "Met deze nieuwe lasrobot kunnen we sneller, flexibeler en efficiënter produceren. Een must als je je klanten zo goed mogelijk wilt blijven bedienen. Hier kunnen we weer jaren mee vooruit. Een nieuwe lasrobot betekent ook dat medewerkers vooral op het gebied van programmeren, bijgeschoold moeten worden. Dat is inmiddels gebeurd." Wilbert Harmsen werkt inmiddels bijna dertien jaar bij RIHO en heeft het goed naar zijn zin; "Er gebeurt zoveel in de techniek en dat houdt het enerverend en spannend. Bovendien krijg je hier de kans om je te ontwikkelen en verder te groeien. Van belang als je mensen wilt houden en motiveren om bij het bedrijf te blijven."

Gestaag en beheerst

RIHO, al meer dan drie decennia toonaangevend, heeft een goed gevulde orderportefeuille en groeit met daarbij de nadruk op beheerst en gestaag. De groei brengt met zich mee dat in de loop van volgend jaar het pand aan de Nijverheidsweg in Vorden grondig wordt gerenoveerd. De gevel wordt aangepakt en intern vindt er een verbouwing plaats om onder andere meer kantoorruimte te creëren. En, hoe kan het ook anders, waar mogelijk wordt het pand op diverse manieren verder verduurzaamd.

Klant

RIHO biedt een breed scala aan klimaatsystemen en –producten. Een paar voorbeelden: Vloerverwarming en –koeling, RIHOCELL wand-, vloer- en plafondsystemen, klimaatdak, betonkernactivering, opritverwarming, warmte- en koudeopslag, regelsystemen en Delta DoreDomotica. Verder natuurlijk verdelers (Constant Flow Verdeler), verdeelstations en verdeelkasten. RIHO werkt voortdurend aan verbeteringen waarbij de vraag van de klant centraal staat en waarbij de kwaliteit te allen tijde wordt gewaarborgd.

Installatievakbeurs Hardenberg

RIHO Climate Systems is ook present op de Installatievakbeurs in Hardenberg. Met een spiksplinternieuwe stand. Wilbert Harmsen: "Hardenberg is voor ons een relatiebeurs waarbij het draait om het contact met je klanten en mogelijk potentiële klanten.Het is de eerste keer dat ze E en W samenvoegen en ik ben eigenlijk best wel benieuwd hoe dat zal gaan. Met Delta Dore stonden wij afgelopen jaren ook op de elektrovakbeurs. Deze producten zijn zowel voor de E als W installateur interessant dus het kan naar beide disciplines versterkend werken. Als je er toch bent, loop je in de meeste gevallen wel even door naar de discipline waar je wellicht in eerste instantie niet voor kwam.Wij kijken er naar uit."

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement