Inbouwspoelreservoir van Schell met geïntegreerde stagnatiespoeling

Geplaatst op 03 mei 2023 door Redactie

De Montus Flow van Schell is een inbouwspoelreservoir met geïntegreerde stagnatiespoeling. Met het watermanagementsysteem SWS of de SSC Bluetooth®-module kunnen spoelbeurten ingepland worden.

Het Montus Flow inbouwspoelreservoir is speciaal ontwikkeld als component voor het Schell Watermanagement Systeem SWS. Met behulp van automatische stagnatiespoelingen kan voorkomen worden, dat water te lang in het leidingensysteem stilstaat en er te hoge concentraties bacteriën ontstaan.

In SWS of op afstand met behulp van de SSC Bluetooth®-module kunnen de intervallen van de stagnatiespoelingen en de waterlooptijden individueel worden ingesteld en aangepast aan de situatie in de betreffende, sanitaire ruimte. Bij integratie in SWS kunnen de bijbehorende elektronische componenten in een normale inbouw- of opbouwdoos boven het verlaagde plafond ingebouwd worden.

De voorgemonteerde Montus Flow kan gemakkelijk worden gemonteerd en is direct klaar voor gebruik. De module is uitgerust met een stroomkabel van 5 meter. Dankzij de eenvoudige constructie en de in hoogte verstelbare poten, kan zij in korte tijd worden geïnstalleerd in een vrijstaande wand of als voorwandinstallatie. Met de Montus Flow zijn waterbesparende spoelingen met twee volumes mogelijk en op het spoelsysteem kunnen alle acht ontwerpvarianten van de bedieningspanelen uit de Montus-serie gemonteerd worden.

Bij de Montus Flow is de messing magneetkap in de stortbak gemonteerd en daardoor goed beschermd. Stagnatiespoelingen worden rechtstreeks in de afvoerpijp gevoerd. In tegenstelling tot andere systemen is er geen extra warmwaterleiding naar het spoelreservoir nodig, omdat alle warmwateraansluitingen naar douches, wastafels en keukens via SWS en de elektronische Schell-armaturen gespoeld kunnen worden. Dat voorkomt warmte en stoom in de constructie.

Dankzij de introductie van het Montus Flow inbouwspoelreservoir voor wc’s kan het Schell watermanagementsysteem nu stagnatiespoelingen bij alle belangrijke tappunten in een gebouw uitvoeren en alle tappunten elektronisch aansturen en beheren; van wastafels, toiletten, urinoirs en douches, maar ook in de keuken en het washok.

Bekijk hier de video