In Gorinchem is de toekomst al begonnen

Geplaatst op 13 mei 2019 door Redactie

“Nee, de bezoeker van Installatie & Elektro Vakbeurs Gorinchem 2019, die van 14 t/m 16 mei plaatsvindt, moet eigenlijk al zijn verwachtingspatronen ten aanzien van de invulling en beleving van beursbezoek zoals wij die tot op heden kennen en gewend zijn, volledig loslaten.”

Drie overkoepelende thema’s

Aan het woord is Mathilde Koniuszek, Head of Events van beursorganisatie Easyfairs Netherlands BV. Bovenstaande uitspraak is haar antwoord op mijn vraag of de gecombineerde vakbeurs in Evenementenhal Gorinchem mag worden gezien als een logische en identieke voortzetting van de opzet van de 2018-editie afgelopen september in Hardenberg.

“Efficiënt Werken, Duurzaamheid en Digitalisering – dat zijn de drie thema’s waar de nieuwe beursbeleving rondom wordt gemodelleerd” legt ze uit. “Kortom: waar liggen de uitdagingen voor de Installateur van de Toekomst. Deze drie thema’s zijn zo krachtig en actueel dat elke installateur zich er wel ergens in kan vinden. Want kijk naar een thema als Efficiënt Werken, dat houdt onder meer tijdwinst in, een aspect dat elke installateur ontegenzeglijk zal aanspreken.”

“De installateur is immers onze hoofddoelgroep” vult haar collega Eline Kuijsters (Marketeer Installatie & Elektro Vakbeurs) enthousiast aan. “We willen dat hij of zij naar ons platform komt om in een korte tijd zo efficiënt mogelijk antwoorden te vinden. Bijvoorbeeld nieuwe producten en diensten, maar vooral ook kennis die nodig is om de adviesrol te vervullen die steeds vaker gevraagd wordt. Hierdoor is een bezoek aan onze beurs niet alleen een netwerkmoment, maar schenken we ook veel aandacht aan vakinhoudelijke kennisoverdracht.”

Mathilde Koniuszek: “In Hardenberg zijn we gestart met de invulling van een kennistheater. Dit is positief ontvangen en zullen we uitbreiden in Gorinchem. De drie thema’s zullen niet alleen in de theaters terugkomen, maar ook vragen wij onze exposanten om een van de drie thema’s beet te pakken en hier invulling aan te geven op hun stand. Het is een kwestie van omdenken.”

Hoe bereid je je voor op de toekomst?

Waar het thema Duurzaamheid de E- en W-installateur middels kennis- en praktijksessies laat zien hoe hij zijn klant van juiste informatie kan voorzien op het gebied van warmtepompen, zonnepanelen, circulariteit en verduurzaming van de leefomgeving, wordt met Digitalisering getoond hoe hij kan omgaan met registratie, verwerking, opslag en beveiliging van data en deze zaken een efficiënte rol kan laten spelen op de werkvloer.

Het thema Efficiënt Werken bestaat uit tal van creatieve invullingen. Het onderdeel Tool Experience bevat bijvoorbeeld een spelelement, waarbij men ontdekt hoe efficiënter, sneller en veiliger kan worden gewerkt. Bovendien speelt personeel een grote rol in de branche. Het Café van de Toekomst bestaat uit een plein met exposanten die niet zozeer een product bieden, maar diensten om de bezoeker te helpen met zijn loopbaan en groei in zijn vakgebied, zowel op bedrijfsniveau als voor de zzp’er. Eline Kuijsters: “Wil je meer leren in je eigen vakgebied? Of wil je je graag breder ontwikkelen richting totaalinstallatie? In het Café van de Toekomst vind je de mogelijkheden en de juiste bedrijven waar je met je vragen terecht kunt.”

Ook wordt er een zzp-borrel georganiseerd, een plek om expertise en krachten te bundelen.
“Benieuwd naar wat De Installateur van de Toekomst jou te bieden heeft? Bestel dan nu je gratis kaarten met registratiecode 71918001 op www.installateurvdtoekomst.nl.”

Exposant over thema Efficiënt Werken

Wij spelen op de beurs in op het thema Efficiënt Werken. Onze gereedschappen zorgen ervoor dat de installateur veilig en snel zijn klus kan afronden. Dat is interessant voor de werknemer, maar ook voor de baas! Veilig en efficiënt werken zorgt voor minder verzuim, hoger rendement en hogere kwaliteit. Wij gaan De Installateur van de Toekomst laten zien dat het juiste gereedschap een verschil kan maken op snelheid, veiligheid en accuraatheid.- Gerrit Roos, Directeur Amwittools.

Exposant over thema Duurzaamheid

Het boek van fossiele brandstoffen is definitief gesloten. Op Installatie Vakbeurs Gorinchem gaan we het gesprek aan met de Installateur van de Toekomst en schrijven we samen de volgende hoofdstukken van de energietransitie.
- Erwin Bonis, Marketing Manager Alklima.

Foto's: Juliantien Fotografie

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement