IMI-TA introduceert de TA-6-weg afsluiter

Geplaatst op 30 januari 2017 door Redactie

Met de TA-6-weg afsluiter kunnen op één eindunit verschillende functies voor verwarming en koeling in volgorde ingesteld worden. Gecombineerd met TA-Modulator gecombineerde regel- en inregelafsluiter en de digitaal instelbare motor TA-Slider 160 Plus, worden de maximumdebieten voor verwarming en koeling automatisch ingesteld.

Belangrijkste kenmerken:

• Eenvoudige inbedrijfstelling en inregeling. In combinatie met TA-Modulator en TA-Slider 160 Plus, automatische instelling van de maximumdebieten voor verwarming en koeling.
• Nauwkeurige debietregeling. Optimale modulerende regeling in combinatie met TA-Modulator dankzij de specifieke EQM-karakteristiek.
• Eenvoudige storingsanalyse. In combinatie met TA-Modulator, debiet- en drukverschilmeting voor systeemdiagnose en pompoptimalisatie.
• Compacte installatie. Ruimtebesparend omdat er slechts één eindunit nodig is voor verwarmen en koelen.

De TA 6-weg afsluiter is een goede oplossing voor change-over systemen.Wisselen tussen verwarming en koeling in 4-pijps systemen was nog nooit zo eenvoudig!

Waarom een 6-weg afsluiter?

4-pijps systemen worden gebruikt om aanvoer en retour van zowel verwarming als koeling in grote gebouwen te scheiden, in toepassingen zoals koelplafonds, stralingsplafonds of fan coils . Een effectievere oplossing is om 6-weg afsluiters toe te passen om naadloos te schakelen tussen verwarmen en koelen en cross-flow te elimineren.

Deze oplossing vervangt vier conventionele afsluiters en geeft o.a. tijd- en ruimtebesparing, een verkorte inregeltijd door minder componenten en geen risico van cross-flow.