Imago-risico voor warmtepomp door expertisegebrek

Geplaatst op 31 januari 2022 door Redactie

De warmtepomp is bezig aan een gestage opmars, maar loopt het gevaar van imagoschade. Dat zegt Michel van Bronkhorst van het Opleidingscentrum GO° voor de koudetechniek. “Het gaat te vaak mis bij het berekenen, plaatsen en inregelen van deze machines. Het gevolg is dat installaties slecht presteren en daardoor ook nog eens energie gaan slurpen in plaats van te besparen”.

Meten en goed inregelen zijn essentieel voor het goed functioneren van warmtepompen en airco-units die vaak zowel worden gebruik om ’s winters te verwarmen als ’s zomers te koelen. Van Bronkhorst: “Als een installatie koeltechnisch niet goed presteert, zie je dat terug in de elektriciteitsrekening. Daarom hebben monteurs elementaire kennis nodig van de natuurkundige processen waarmee deze installaties werken.”

“Steeds meer installatiebedrijven leggen zich tegenwoordig ook toe op het plaatsen van warmtepompen. Dat is logisch omdat deze techniek een bijdrage kan leveren aan energiebesparing en energietransitie. Het gevaar bestaat dus dat het ondeskundig gebeurt. Wij zijn ervoor om de noodzakelijk kennis toe te voegen”

Lees het volledige artikel op: https://www.opleidingscentrum-go.nl/nieuws/2022/imago-risico-voor-warmtepomp-door-expertisegebrek

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement