“Ik kan het werk kiezen dat mij interesseert en dat bij me past”

Geplaatst op 23 oktober 2018 door Redactie

Het was het einde van de economische crisis toen Marcel van Leeuwen Installatiebedrijf MvL opzette. Toch slaagde hij er snel in een grote klantenkring op te bouwen. Het geheim van zijn succes? Veel aandacht besteden aan de voorbereiding. Hieronder vertelt Van Leeuwen hoe hij dat aanpakt.

Een gedurfde stap, tijdens de crisis voor jezelf beginnen.
Ik was dertig jaar in loondienst, maar droomde er al lang van om voor mezelf te beginnen. Ik had nog studerende kinderen en een vaste baan bood me zekerheid. Maar drie jaar geleden heb ik de stap gezet. Ik had het veel eerder moeten doen.

Was het gemakkelijk om aan opdrachten te komen?
Werk kreeg ik vaak via via. En ik had meteen veel aan Werkspot.nl. Dat heb ik nog. Acht van de tien klussen die online op me afkomen, kan ik ook uitvoeren. Ik reageer altijd binnen een half uur op een aanvraag voor een klus en geef snel antwoord op elke mail, dat helpt waarschijnlijk. Het heeft me in elk geval veel positieve reviews opgeleverd. Een ander voordeel is dat ik het werk kan kiezen dat mij interesseert en dat bij me past.

Wat is het geheim van het succes?
Een goede voorbereiding. Als mensen een opdracht op Werkspot zetten, maak ik vaak eerst een afspraak om de klus te bekijken en bespreken. Voor klanten is het soms lastig om te bepalen wat er nodig is voor een verbouwing van een toilet of badkamer. Hebben ze er wel aan gedacht hoeveel lichtpunten ze willen en waar? Dat lijken details, maar ze zijn van belang. Veel mensen schaffen zelf materialen aan via internet. Maar ze houden daarbij geen rekening met de techniek of kwaliteit. Ze kopen bijvoorbeeld een wastafel, maar geen afvoer of een cv-ketel zonder dakdoorvoer. Voor ik begin, wil ik zeker weten dat alle materialen er zijn. Als ik voldoende informatie heb, stuur ik een gedetailleerde offerte.

Denken klanten goed na over hun budget?
Veel mensen hebben bijvoorbeeld in de sanitairwinkel gehoord wat een nieuwe badkamer kost, maar staan niet stil bij de arbeidskosten. Als ik vertel wat er nog gedaan moet worden voordat ze de badkamer kunnen gebruiken, vinden ze dat vaak duur. Het grootste deel van mijn werk zit in de vloer of de muur, dat zie je niet. Maar het is juist zo belangrijk dat een mooie badkamer door een vakman wordt aangelegd. Als het mis gaat en je krijgt bijvoorbeeld lekkage kun je weer opnieuw beginnen.


Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement